- Tegn på klasse at vi har reist oss

Haugesund fortsetter ferden mot toppen.

(Dagbladet): Haugesund - Start 3-2.

Haugesund er laget som aldri slutter å overraske i Tippeligaen.

Jostein Grindhaugs menn har, med små ressurser, slått til med to sjetteplasser og en sjuendeplass i Tippeligaen siden opprykket i 2009.

I går sendte de Start hjem til Kristiansand med null poeng etter en meget underholdende kamp som til slutt endte 3-2 til Haugesund.

Og igjen var danske Christian Gytkjær meget sentral. 22-åringen scoret Haugesunds første og tredje mål. På lagets andre bidro han med målgivende.

- Det er vanskelig å ikke være fornøyd med egen innsats, men først og fremst har laget vært fantastisk, sier Gytkjær til Dagbladet.

Lynkjapp scoring Da Haugesund tok ledelsen ti minutter før pause, viste Gytkjær egenskapene en goalgetter trenger. Han var på rett sted til rett tid etter en corner, og pirket ballen i mål fra kort hold.

Start utliknet riktignok like før lagene gikk til pause, men hjemmepublikumet rakk knapt å sette seg før Haugesund tok ledelsen etter hvilen.

Gytkjær var sterkest i en hodeduell, og headet fri Tor Arne Andreassen. Han avsluttet med et strålende skudd, og etter bare 12 sekunder av andre omgang var Haugesund i ledelsen igjen.

Det gikk bare seks minutter til før hjemmelaget scoret igjen. Det var også kampens vakreste øyeblikk.

Gytkjær spilte en nydelig vegg med Daniel Bamberg. Et svimmelt Start-forsvar hang ikke med, og Gytkjær var iskald og vippet ballen over en utrusende Håkon Opdal.

Alejandro Castro skapte ny spenning da han scoret sitt andre for kvelden 13 minutter før slutt, men flere scoringer ble det ikke.

Seieren betyr at Haugesund er nummer fire på tabellen, men bare målforskjellen gjør at de ligger bak Rosenborg og Strømsgodset.

- Trives veldig godt Haugesund fikk en tøff start på sesongen. På grunn av problemer med gressmatta på stadion, måtte de starte med tre strake bortekamper.

Etter 0-3-tap for Aalesund i premieren, ble det uavgjort borte mot Sandnes Ulf. Etter det har de i tur og orden slått Hønefoss, Rosenborg og Start.

- Det var en vanskelig start, men det er et tegn på klasse at vi har reist oss etter Aalesund-kampen, sier Gytkjær.

Dansken kom til norsk fotball og Sandnes Ulf i fjor sommer, og var en umiddelbar hit med åtte mål på 12 kamper. Denne sesongen står han med tre på like mange kamper.

- For meg er det veldig viktig å trives, og jeg trivdes veldig godt i Sandnes. Det gjør jeg i Haugesund også. Det er mange fantastiske mennesker rundt klubben, og spillerne er gode kamerater.

Skryter av treneren Han liker også veldig godt å spille under trener Jostein Grindhaug.

- Han motiverer oss, og er veldig dyktig til å få mye ut av laget.

- Hvor høyt kan dere komme i år?

- Det er vanskelig å si. Vi må bare ta en kamp av gangen, for det er veldig mye igjen av sesongen, sier Gytkjær. 

• Gytkjær fikk revansj for forrige rundes fantastiske måljubel for målet som aldri ble mål. Se videoen av det opptrinnet her.

MÅLTYV: Christian Gytkjær (t.v.) og Tor Arne Andreassen jubler for scoring. Starts keeper Håkon Opdal må konstatere at det blir tap. Foto: Jan Kåre Ness / NTB Scanpix
MÅLTYV: Christian Gytkjær (t.v.) og Tor Arne Andreassen jubler for scoring. Starts keeper Håkon Opdal må konstatere at det blir tap. Foto: Jan Kåre Ness / NTB Scanpix Vis mer