Tegner mørkt boikott-bilde

Norges Fotballforbund frykter et inntektsbortfall på vel 200 millioner kroner ved en boikott av fotball-VM i 2022.

Oslo 20120910. Fotballandslagets medierådgiver Jon Mørland under fotballandslagets pressetreff etter treningen på Ullevaal stadion mandag, i forbindelse med VM-kvalifiseringskampen mot Slovenia tirsdag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
Oslo 20120910. Fotballandslagets medierådgiver Jon Mørland under fotballandslagets pressetreff etter treningen på Ullevaal stadion mandag, i forbindelse med VM-kvalifiseringskampen mot Slovenia tirsdag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Styret i Norges Fotballforbund la fredag fram sin innstilling til det ekstraordinære tinget i juni. De ønsker ikke boikott av Qatar-VM neste år.

Saken rundt en eventuell VM-boikott ble utsatt på tinget i mars etter heftig debatt. Det ekstraordinære tinget avholdes digitalt 20. juni.

– Boikott er ikke et egnet virkemiddel for å få til endring, sa fotballpresident Terje Svendsen blant annet på fredagens pressekonferanse.

- Koster 200 millioner

NFF-styremedlem Jon Mørland tegner et mørkt bilde av økonomien dersom det ekstraordinære tinget 20. juni vedtar en norsk boikott.

-Sport og økonomi henger tett sammen i norsk idrett og norsk fotball, sa Mørland fredag.

NFF mottok i mai et skriv fra Det internasjonale fotballforbundet (Fifa), og NFF mener at Fifa der «peker på en klar retning» av en eventuell boikott.

Fotballforbundet har beregnet at det blir kjempekutt både for klubb- og landslagsfotball neste år om Norge hopper av VM-toget. Disse anslås til over 200 millioner kroner for neste år.

Dette er noen av punktene Mørland listet opp:

* Mulig erstatningsansvar overfor Fifa, Qatar og motstandere i kvalifiseringen.

* Mulige bøter.

* Mulig utestengelse fra kommende Fifa-turneringer.

* Mulig bortfall av årlig Fifa-støtte. Den er per i dag 13,5 millioner per år til NFF.

Støtter Qatar-utvalg

Flertallet i Qatar-utvalget la tirsdag fram sin rapport. Det mener at en boikott av fotball-VM ikke er det mest effektive virkemiddelet for å bedre situasjonen i landet.

Blant utvalgets 14 medlemmer var det kun NSAs to utvalgsmedlemmer som vil holde Norges herrelandslag hjemme hvis det kvalifiserer seg for VM.

Svendsen la til at NFF-styret er helt enig i at Qatar aldri burde blitt tildelt fotball-VM, og han berømmet de klubb- og supporterrepresentantene som har hevet stemmen i saken.

VM spilles i perioden 21. november til 18. desember neste år. Kvalifiseringen pågår.

NFF vil legge fram sitt alternative budsjett lørdag denne uka.

(NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer