Teitur angriper Forsvaret

BERGEN (Dagbladet): Islendingen Teitur Thordarson (bildet) går til angrep på det norske Forsvaret. Til høsten må hele fem av Brann-spillerne inn til førstegangstjeneste. Teitur Thordarson frykter spillerne skal bli slappe av militærtjenesten og mener de bør få slippe tjenesten.

Og det er mange av de mest sentrale spillerne som om kort tid, midt i serieavslutningen og et mulig Mesterliga-eventyr, må trekke på seg Kongens klær: Azar Karadas , Alex Valencia og Erlend Hanstveit er alle sentrale spillere for det ambisøse bergenslaget.

I tillegg må superreserven og den tidligere Leeds-proffen Tommy Knarvik til pers samt forsvarsreserven Marcus Bakke .

- Det er veldig uheldig at de ikke får slippe militærtjenesten. De burde helt klart vært fritatt, sier Teitur Thordarson til Dagbladet.

- Jeg mener de skulle vært fritatt frem til de er ferdige med karrieren sin. Det burde i grunnen alle yrkesutøvere, fortsetter han.

Han får støtte fra Alex Valencia som i septeber må pakke snippesken og reie til Sjøforsvarets rekruttskole på Madla utenfor Stavanger. Valencia frykter det kan gå ut over karrieren.

- Jeg synes ikke det er rikig at vi skal bli rykket ut miljøet på denne måten. Dette vil uansett påvirke prestasjonene våre. Det har vi sett med andre spillere, sier 20-åringen som dessuten mener Norge burde avskaffet tvungen verneplikt og i stedet innført et profesjonelt forsvar.

Thordarson peker på at norske spillere i utlandet aldri blir kalt hjem igjen til militærtjeneste.

- Da burde også de som er profesjonelle her i Norge også slippe, mener han.

Islendingen frykter også at de topptrente spillerne skal bli slappere av et opphold i Forsvaret. Pressetalsmann i Forsvarets Overkommando, Kjel Grandhagen, sier til Dagbladet at det er helt uaktuelt å gi fotballspillere på toppnivå fritak for militærtjeneste.