Teitur Brynestads favoritt

For ett år siden fikk Brann-trener Teitur Thordarson tilbud om å ta over Lyn da Stuart Baxter trakk seg. Islendingen var Atle Brynestads førstevalg. Nå kan Lyn-døra stå åpen igjen.

BERGEN/OSLO (Dagbladet): Teitur Thordarsson (50) benekter at han allerede har en hemmelig avtale om å overta trenerjobben i en annen klubb. Spørsmålet kom opp straks etter at islendingen i går ettermiddag overraskende trakk seg som trener for Brann. Overfor Dagbladet bekrefter imidlertid Thordarson at han har hatt kontakt med «et par-tre klubber». - Jeg har ingen konkrete avtaler med noen, men jeg håper jo å få meg en ny trenerjobb så snart som mulig, sier Teitur. - Seinest for et par uker siden takket jeg nei til et par klubber som ønsket meg. Men fortsatt er det noen som er interessert.

Ønsket av Brynestad

Thordarson vil ikke nevne navn på klubber som har vist interesse. Men så seint som i oktober var han høyaktuell til jobben som ny hovedtrener i Lyn. Der var han ønsket av både ledelse og spillere, og Lyn-eier Atle Brynestad hadde Thordarson som sin favoritt til å overta trenerjobben i Oslo-klubben. Dagbladet vet at Brann-treneren i november i fjor fikk et konkret tilbud om å overta Lyn, men at Thordarson da takket nei. Han var ønsket foran Lillestrøm-trener Arne Erlandsen. Lyns daglige leder Ole-Ray Grødseth sier dette etter at Teitur sa takk for seg i går kveld: - Jeg har ingen kommentar til trenerspørsmålet - og vil verken bekrefte eller avkrefte om Teitur Thordarson er aktuell for Lyn, sier Grødseth til Dagbladet. Thordarson var hovedtrener i Lyn for 10 år siden. Også den gang forlot han Brann. Islendingen hadde sportslig suksess i Oslo-klubben med femte- og fjerdeplass i de to sesongene han var der. Men til tross for gode resultater fikk Teitur sparken etter 1992-sesongen. Han ble presset ut av sentrale ledere i klubben, som nærmest ble betraktet som et foreldreopprør. Året etter rykket Lyn ned fra Toppserien.

Neppe til AIK

Etter det Dagbladet erfarer er trenerprosessen i Lyn kommet veldig langt. Men Teitur Thordarsons avgang kom så brått at klubbledelsen kan komme til å gjøre en ny omdreining. I går svirret også ryktene om at Stockholms-klubben AIK ville bli Teiturs nye arbeidsgiver. Overfor Dagbladet sier den svenske toppklubben at han ikke er aktuell. Som årsak til at han nå reiser fra bergensfotballen, oppgir han uenighet med klubbledelsen om det sportslige opplegget. Tilsynelatende dreier det seg om bagateller om hvordan den fysiske treningen av spillerne skal gjennomføres. - Jeg har ikke fått være med på å trekke retningslinjene rundt det nye opplegget. Det liker jeg ikke, sier han. - Hvordan tolker du det? - Jeg kan ikke tolke det på annen måte enn at ledelsen har mistillit til meg, svarer han.

Etterlønn

Thordarson tok klubbledelsen på senga da han ga beskjed om sin avgjørelse. Han ba ikke om etterlønn, men han takket likvel ja da han fikk tilbud om to måneders etterlønn. Klubbledelsen avviser på sin side at den har overkjørt treneren. Brann-direktør Bjørn Dahl peker blant annet på at Thordarson har vært med i utformingen av nytt sportslig opplegg, og at han allerede for ei uke siden fikk presentert ledelsens forslag. - Trenerne har hatt mulighet til å melde tilbake. Så da vi i dag fikk beskjeden om at han trakk seg, kom det som lyn fra klar himmel, sier Dahl.

SOM LYN FRA KLAR HIMMEL: Teitur Thordarson tok Brann-ledelsen på senga da han trakk seg fra trenerjobben i går. Thordarson benekter at han allerede har en trenerjobb. Men nå kan Lyn-døra stå åpen igjen.