Teitur føler seg lurt av Lyn

Klubbeier Atle Brynestad nekter å gi Teitur Thordarson sluttpakken eks-treneren mener han ble lovet for å trekke seg som Lyn-trener.

Thordarson har nå satt Trenerforeningen på saken.

Tidligere Lyn-trener Teitur Thordarson var sikker på at han hadde en muntlig og grei avtale med Brynestad da han 27. august annonserte sin avgang på en pressekonferanse i Lyn-lokalene på Ullevaal.

- Forutsetningen for at jeg skulle fratre, var at vi skulle bli enige økonomisk. Det antydet jeg også på pressekonferansen.

- Ble du lovet kompensasjon fra Brynestad?

- Ja, vi var enige om å løse dette uansett.

Thordarson har til nå rost Brynestad for måten han hele tida støttet ham som Lyn-trener. Men forholdet ligger i fryseren etter den siste samtalen mellom de to - som Thordarson dro tomhendt fra.

- Klart jeg er skuffet over at vi ikke kom fram til en løsning, sier han til Dagbladet.

Avviser etterlønn

Direktør Christian Berg i Lyn Toppfotball avviser at Lyn har lovet Thordarson etterlønn.

- Teitur sa opp stillingen sin selv. Vi hadde ikke bedt ham om å gå. Det var først i etterkant han spurte om å få penger, sier Berg til Dagbladet.

Uttalelsen tyder enten på at Berg husker dårlig, eventuelt at han hørte dårlig under pressekonferansen på Ullevaal. Der ble Thordarson spurt om det var uaktuelt å be om sluttpakke siden han sjøl hadde sagt opp.

- Nei, det er ikke slik. Vi har bare ikke diskutert det enda. Det gjør vi seinere. Min situasjon kommer jeg til å diskutere med Brynestad og klubbledelsen, sa Thordarson ifølge Dagbladets utskrift av lydopptaket fra pressekonferansen.

Der og da avviste heller ikke Berg Thordarsons ønske om sluttpakke:

- Hva dette betyr økonomisk, blir en sak mellom Teitur og Lyn, sa han ifølge utskriften.

Avviser Brynestad

Thordarson satte Trenerforeningens leder Cato Holm på saken etter møtet som endte med fullt brudd. En meget harm Holm hadde da allerede uttalt at Brynestad burde trekke seg ut av norsk fotball på grunn av håndteringen av trenersaken. Holm kjører nå et løp mot Lyn både for Thordarson og tidligere assistenttrener Sture Fladmark, men han nekter å forholde seg til Brynestad og Berg.

- Det er SFK Lyn som er Thordarsons arbeidsgiver. Og han har ingen avtale med styret om å slutte i Lyn. Dette er et viktig kjempeviktig prinsipp for oss. Brynestad som investor skal ikke ha noen rolle i denne prosessen. Det har han hatt til nå, og derfor er denne saken helt spesiell, sier Holm.

Hittil har heller ikke Trenerforeningens forhandlinger med Lyn-styret gitt resultater.

- De kom fredag i forrige uke med et forslag til avtale for både Thordarson og Fladmark. Mandag morgen lå det et nytt utspill fra oss på deres bord. Nå har Lyn sett seg nødt til å koble inn sin advokat Kjell Thorkildsen, men han er på jakt, og kommer ikke hjem før på mandag, sier Holm.

Styreleder Jann Simonsen håndterer saken for Lyn. Verken han eller Atle Brynestad var tilgjengelig for kommentar i går kveld.

AVGANGSDAGEN: Teitur Thordarson 27. august i år, den dagen han gikk av som Lyn-trener.