Teitur i sorg

Brann-trener Teitur Thordarson reagerte med vantro og sjokk på nyheten om at hans islandske landsmann, og tidligere Lyn-spiller, Einar Ørn Birgisson (27) er funnet drept. Hans tidligere lagkamerat Atli Helgason har i politiavhør tilstått drapet.

- Dette er en katastrofe for fotballen - både skremmende og uvirkelig. Min far ringte og fortalte at gutten var savnet, men at han er funnet drept er helt skandaløst. Jeg har nesten ikke ord, sier Branns islandske trener Teitur Thordarson til Dagbladet.

Jevn Lyn-kontakt

Einar Ørn Birgisson spilte i Lyn i 98-sesongen. Karrieren i Oslo-klubben ble hemmet av skader, og totalt fikk han åtte kamper i Lyn-trøya - fire fra start og fire som innbytter.

Ved sesongslutt skiftet Lyn trener fra Hallstein Saunes jr. til Vidar Davidsen.

- Vi tok en prat med Birgisson og ble enige om at han ikke passet inn i den videre satsingen vår, sier Davidsen.

Lyn-miljøet har likevel holdt kontakten med den sympatiske islendingen. Seinest for tre uker siden var hjelpetrener Sture Fladmark i kontakt med ham.

- Vi har pratet mye sammen i høst og han har anbefalt flere talentfulle spillere for oss, sier Fladmark.

Var med på letingen

Birgisson ble meldt savnet onsdag 8. november. Hundrevis av frivillige deltok i letingen. Det samme gjorde drapssiktede Atli Helgason. Han uttalte da at forsvinningen var en gåte for ham, men Helgason skal ha hatt problemer med å skjule sin ugjerning underveis.

Onsdag denne uka ble Helgason arrestert og ble i går vareteksfengslet i fire uker. Han tilsto drapet umiddelbart. Seinere skal Helgason ha påvist likets skjulested.

Jobbet sammen

De to fotballspillerne åpnet for to uker siden en motebutikk i Reykjavik sammen. Birgisson eide 80 prosent av virksomheten og Helgason siste 20.

Helgason skal tidligere ha fått sparken som forretningsadvokat i et større firma på grunn av underslag og narkotikamisbruk. Politiets foreløpige teori er at drapet kan ha skjedd som en følge av at Birgisson fikk snusen i Helgasons lyssky affærer.

Birgisson får de beste skussmål fra venner og kjente både på Island og i Norge. Den populære islendingen rørte verken alkohol eller røyk.

<B>DREPT:</B> Tidligere Lyn-spiller Einar Ørn Birgisson er funnet drept på Island