Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Teitur krevde ekstratrening

Jonny Hanssen og de andre «gamlegutta» har startet med ekstra løpetrening for å finne tilbake til fjorårsformen.

ULLEVAAL (Dagbladet): De etterlengtede smilene i Lyn-garderoben etter kampen mot Aalesund bar også preg av at laget har skjønt at eneste måten å komme seg opp av sumpa på er gjennom ydmykt og hardt treningsarbeid.

- Vi har lagt inn en til to løpeøkter i uka. Det skulle egentlig bare mangle. Det måtte gjøres. Er man ikke godt nok trent, så må man jo gjøre noe med det, sier Jonny Hanssen.

I går var han banens beste. For første gang i år.

- Formen blir stadig bedre. Både jeg og flere av de andre spillerne som har slitt med skader har nok hatt godt av løpetreningen.

- I dag fungerer det også brukbart fordi vi greier å holde ballen mer i laget. Det gir selvtillit. Selv om vi har langt igjen til det beste vi gjorde i fjor, sier Jonny.

Disiplin

Trener Teitur Thordarson forteller at han krevde de ukentlige løpeøktene fordi han tidlig så at laget var ute av form til sesongstarten.

- Vi kom seint i gang, og da vi startet vintertreningen var det mange skadde nøkkelspillere. At spillerne er i bedre individuell form, merkes også på treningene. Det hever oss, sier Teitur.

Steven Lustü mener løpetrening utenom fotballøktene er nødvendig.

- For meg handler det om selvdisiplin. Med å trene mer, så orker man mer under kampene, og greier å holde kvaliteten på topp mot slutten av kampene.

- Et bunnlag

En annen holdning som er påtagelig i Lyn om dagen, er at gutta ser ut til å ha studert tabellen, og opptrer deretter. Jan Derek Sørensen scoret sitt første mål for sesongen i går.

- Jeg var heldig. Først da Aalesund-backen misset og jeg kom alene gjennom, og deretter at han andre forsvareren ikke nådde ballen på strekken etter at jeg hadde skutt, sier Sørensen.

- Jeg syntes det så iskaldt ut?

- Nei, jeg var heldig, insisterer Sørensen, før han legger til.

De tre poengene gleder mest. Dette var ingen stor fotballkamp. Det var en kamp mellom to bunnlag, og vi er fortsatt et bunnlag. Selv om vi vant.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media