Teitur over streken

BERGEN: Her skjønner Teitur Thordarson at laget hans vinner over Start. Seieren får Brann-treneren til å lette til langt over nedrykksstreken.

- Det var en følelse av...

Branns islandske trener har ikke for vane å utbrodere sitt følelsesliv. Derfor kommer ordene helt automatisk.

- Det var en utrolig lettelse, fullfører han med et lite smil.

Enormt press

De siste ukene har den vanligvis så kontrollerte mannen framstått med et uvanlig mismodig uttrykk i ansiktet. Da Alonso Solis smøg inn det tredje målet, knakk Thordarson sammen på sidelinjen. Det er ingen tvil om at islendingen har hatt et formidabelt press på seg den siste tida. Fattigslige sju poeng hadde Brann sikret seg på Brann Stadion før i går kveld. Publikum har høylytt og nådeløst vist sin vrede på stadion, i lokalavisene og på diverse nettsteder. Aviskommentatorer har bedt Thordarson om å kjøpe billett på Smyril Line hjem til Island. Og klubben har stått i ei økonomisk hengemyr som kunne endt med konkurs om Brann rykket ned. Kanskje ikke så forunderlig at han tok litt av da laget tok tre poeng og krøp unna kvalikplassen.

Plaget

- Ja, det var en utrolig god følelse. Men jeg er ikke enig i at jeg har vært så preget den siste tida. Det som har plaget meg er at laget har hatt så få poeng, sier Thordarson til Dagbladet.

Den store helten i Bergen heter nå Alonso Solis (23). Midtbaneeleganten fra Costa Rica klinket inn to mål. Det siste var en perle av et frispark fra 17 meter. 22-åringen smøg ballen over Start-muren. På vei mot nettet var ballen en kjapp tur innom tverrliggeren. Vakkert mål, kalles det.

- Nja, det betyr ikke så mye at det var jeg som scoret, sier Solis etter kampen.

- Det viktigste er at laget vinner og tar tre poeng, fortsetter fotballspilleren.

Gjennombrudd

Kampen ble hans definitive gjennombrudd i Brann-drakt. Tidligere har hans tekniske kvaliteter blitt lagt merke til. Men samtidig har han fått kritikk for liten innsats, ujevne prestasjoner og tempoproblemer siden han kom til Bergen på forsommeren.

- Mitt gjennombrudd? Nei, jeg vet ikke, jeg. Denne kampen må jeg bare glemme nå. Hver kamp framover er livsviktig for oss, sier costaricaneren.

- Men det var en stor lettelse for oss å vinne i dag. Dette var første steg for å redde laget fra nedrykk, legger han til.

Gladgutten: Brann-trener Teitur Thordarson gikk ned i knestående da Brann omsider klarte å vinne en kamp på Brann Stadion i går. Nå er bergenslaget over nedrykksstreken.
To mål: Alonso Solis ble hyllet av Brann-fansen etter sine to scoringer i går kveld.