Teitur på vei bort

BERGEN (Dagbladet): Brann-trener Teitur Thordarson er på vei bort fra Brann. Islendingen bekrefter at han har fått et tilbud fra Stockholms storlag AIK. I går kveld orienterte Thordarson spillerne om at han snart kan være på vei bort fra Bergen.

- Nå er det opp til Brann, sier Teitur Thordarson som har kontrakt med Bergens-klubben ut sesongen 2004.

Det er Bergensavisen (BA) som i dag avslører den dramatiske utviklingen på trenersiden i Bergens fotballstolthet. Thordarson kom til Brann før 2000-sesongen og har hele tiden bedyret at han har vært innforstått med klubbens begredelige økonomi. Men denne sesongen har for alvor vist hvor handlingslammet penegmeangelen gjør klubben som har vært nødt til å selge unna stjernene for å redde stumpene.

Småpenger

I fjor røk den svenske landslagskeeperen Magnus Kihlstedt samt midtbanestrategen Svante Samuelsson ut av klubben.

Så langt i år har Brann måtte ta til takke med det mange mener er småpenger for storscorer Thorstein Helstad og fargeklatten Raymond Kvisvik.

Dermed står treneren og resten av klubben igjen med en ribbet stall og en plass blant nedrykkskandidatene.

Overfor BA bekrefter Thordarson at AIK, som nå har tidligere Brann-strateg Svante Samuelsson som kaptein, har tatt kontakt med ham. Den svenske storklubben sliter i bunnen av Allsvenskan skal ha siktet seg inn på Brann-trenere allerede rundt sesongstart da Olle Nordin trakk seg fra trenerjoben. Mandag skal AIK på nytt ha kontaktet bergenserne og svenskene skal være villig til å betale Brann to millioner kroner for å kjøpe Thordarson fri fra kontrakten med Brann.

Teitur smigret

- Jeg er smigret over interessen, sier islendingen.

I dag spiller Brann cupkamp mot Fjøra fra Sogn og Fjordane. Thordarson orienterte spillerne sent i går kveld om at han kan komme til å forlate klubben innen kort tid.

Sent i går kveld bekreftet Brann-ledelsen selv AIK-interessen på klubbens egen hjemmeside. Men ifølge Branns direktør Bjørn Dahl hadde han i går ennå ikke fått noen skriftlig henvendelse fra svenskene.

Hvis Thordarson forsvinner vil trolig assistentrener Tor Thodesen og den tidligere Brann-spilleren Mons Ivar Mjelde overta treneransvaret.

PÅ VEI BORT: Teitur Thordarson skal være på vei bort fra Brann. Thordarson bekrefter at svenske AIK har kontaktet ham og at han er smigret over storklubbens interesse.