Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Teitur til dommer'n: - Jeg er dritforbanna på deg!

Lyn-trener Teitur Thordarson uttaler seg vanligvis i sindige ordelag, men i går - etter Lyns femte strake tap - formelig kokte han over.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ULLEVAAL (Dagbladet): Lyn var før årets sesong spådd blant medaljekandidatene, men i stedet har Oslo-laget blitt en av Tippeligaens store skuffelser. Laget har ikke tatt poeng siden de spilte uavgjort mot Vålerenga 30. juni. Forrige seier i serien var mot Tromsø for to måneder siden.

Én ting er at de ikke klarer å vinne. De klarer heller ikke å score mål.

- Sjekk synet!

I gårsdagens bunnoppgjør mot Molde på Ullevaal gikk skuddene enten rett på keeper, langt utenfor mål eller i beste fall i stanga. Men det var en kontroversiell dommeravgjørelse midtveis i 2. omgang som provoserte fram adrenalinet hos Teitur & Co.

Ole Bjørn Sundgots skudd innenfor 16 meteren ble stoppet av hånda til Molde-spiller Petter Christian Singsaas. Dommer Kjell Alseth vinket spillet videre, til tross for at han minuttene før dømte straffe til Molde i en helt lik situasjon: Thomas Morks skudd traff hånda til Lyns Frode Hansen.

Frustrasjonen sto å lese i både ansikt og kroppsholdning hos Teitur Thordarson etter kampen.

- Dommeren bør sjekke synet sitt, sa islendingen i sinne direkte inn i tv-ruta.

Etterpå mumlet han noe om at dommeren burde vært utvist, før han med bestemte skritt gikk mot dommergarderoben, åpnet døra og forærte følgende verbale kaktus til dommer Alseth:

- Jeg er dritforbanna på deg!

- Klar straffe

Til Dagbladet noen minutter seinere var han fremdeles mektig irritert.

- Det var en klar straffe. Jeg fatter ikke at dommeren ikke ser det. Det er horribelt å ikke dømme straffe i den situasjonen, tordner Teitur.

Molde-forsvarer Singsaas innrømmer at ballen var borti hånda hans.

- Jeg så skuddet komme, og snudde meg vekk. Jeg så ingenting, men jo - ballen traff hånda mi, innrømmer Singsaas.

- Liten avstand

Dommer Alseth, som for øvrig måtte eskorteres av banen av arrangørens sikkerhetsvakter, kommenterer situasjonen slik:

- Det har med avstand å gjøre. Jeg dømte straffe til Molde fordi avstanden mellom Mork og Hansen var 3- 4 meter. Hansen hadde med andre ord nok tid til å ta ned hånda. I den andre situasjonen var avstanden så liten at jeg valgte å la spillet fortsette, sier Alseth.

- Forstår du Lyns frustrasjon?

- Ja, det gjør jeg, i og med at situasjonene er nokså like. Men jeg mener fremdeles det er en korrekt avgjørelse, sier Stjørdals/Blink-dommeren. Lyn vurderer nå å sende inn en klage til Norges Fotballforbund (NFF).

Lei

- Jeg er ikke så sikker på om det vil være til noen nytte. Vi får se hva vi gjør. Vi har blitt snytt for flere straffer så langt i sesongen, så nå begynner jeg å bli lei av å snakke om det, sier Thordarson.

Den omdiskuterte straffesituasjonen ville uansett ikke ha påvirket resultatet i og med at Magne Hoseth sørget for 2-0 til Molde i siste ordinære spilleminutt.

- Jeg vet det. Vi burde avgjort kampen tidligere. Det handler om dyktighet, og det var vi ikke i dag. Men det er likevel irriterende å bli snytt for en straffe, sier en hardt presset Teitur Thordarson.

Fire poeng

Lyn ligger fremdeles på kvalifiseringsplass, men avstanden opp til nestemann er nå blitt fire poeng.

- Med tapet mot Molde sliter vi enda tyngre i bunn. Det er forbasket tungt å svelge, sier Lyn-treneren.

RASTE: - Dommeren bør sjekke synet sitt, tordnet Lyn-trener Teitur Thordarson etter kampen. - Med tapet mot Molde sliter vi enda tyngre i bunn. Det er forbasket tungt å svelge, sier islendingen.