Teitur vraker kapteinen

Joachim Walltin starter på benken når Brann møter Moss på Melløs i morgen. Les siste nytt om lagene før helgas runde i Tippeligaen.

- Laget fungerte utrolig bra i oppgjøret mot Molde, så jeg så ingen grunn til å forandre før Moss-kampen, sier Brann-trener Teitur Thordarsson til bt.no.

Dermed får lagkaptein Joachim Walltin en ekstra kamp «karantene» etter at han satt på tribunen med tre gule kort på samvittigheten da Brann banket Molde 4-1 før ferien. Tommy Knarvik og Alonso Solis spiller sentral midtbane også i morgen.

- Det var ikke lett å sette ut kapteinen, men de andre gjorde det så bra at det falt seg naturlig. Du kan godt si at Joachim var uheldig som måtte ut når laget er inne i en god periode, sier Teitur.

Joachim Walltin innrømmer at det gjør ham litt forbannet, men at han har full forståelse for at treneren gir de samme elleve ny tillit etter en god kamp sist.

- Det gjør meg irritert. Den negative energien det skaper, har jeg tenkt å bruke positivt. Tråkke litt ekstra til på treningene og spille meg inn på laget igjen, sier Walltin til Bergens Tidende.

Roy Wassberg blir kaptein i morgendagens kamp.

Molde - Odd Grenland

Lørdag 16.00 på Molde stadion

Magne Hoseth og Bernt Hulsker byttet på å spille spiss på dagens trening. Andre Schei Lindbæk virker sikker på laget etter at han kom inn som innbytter og scoret begge målene da danske Viborg nylig ble slått 2-1 i treningskamp. Ellers virket laget relativt klart på trening i dag. Andri Sigthorsson er fortsatt skadet. Thomas Mork er i full trening igjen, men ikke kampklar riktig ennå.

Odd-keeper Erik Holtan sliter med betennelse i hælen, men blir trolig klar til kamp. Reservekeeper Rune Almenning Jarstein er opptatt med U19-EM. Det samme er Martin Wiig, mens Edwin van Ankeren er uaktuell med ryggproblemer. Kim Larsen har betennelse i leggen, og sto over trening i går, men bør være klar i morgen.

Sannsynlige lag:

 • Molde: E. Gustafsson - Strande, Carlsson, Ljung, Fostervold - Hasselgård, Fjørtoft, Berg Hestad, Thorsteinsson - Schei Lindbæk, Hoseth/Hulsker.
 • Odd: Holtan - Aas, Deila, Nornes, Bomhoff - Fevang, Johnsen, Flindt Bjerg - Solli, Røed, Hoff.

  Moss - Brann


  Lørdag 16.00 på Melløs stadion

  Moss må unnvære Terje Høsøien, Thomas Solberg og Hans Erik Ramberg på grunn av skader. Rune Tangen er usikker på grunn av en strekk i leggen. Han har trent forsiktig denne uka.

  Brann-kaptein Joachim Walltin sto over for gule kort da Brann banket Molde før ferien. Etter suksessen i den kampen, vil ikke Teitur Thordarsson endre på laget. Dermed må kaptein Walltin finne seg i å starte på benken, mens Alonso Solis og Tommy Knarvik blir prioritert på sentral midtbane. Jonas Jonsson er fortsatt langtidsskadet.

  Sannsynlige lag:

 • Moss: Kristiansen, Juliussen, Ophaug, Wæhler, Ødegaard, Wehrman, Kristiansen, Storflor, Moldskred, Olofsson, Brenne.
 • Brann (4-4-2): Rønningen - Brendesæter, Walde, Wassberg, Ulfstein - Knudsen, Knarvik, Solis, Hanstveit - Furuseth Olsen, Nhleko.

  Bryne - Bodø/Glimt


  Søndag 18.00 på Bryne stadion

  Bryne-duoen Kenneth Giske og Lasse Strand kan ikke spille på grunn av lyskestrekk. Ellers er alle spillerne klare til kamp.

  Glimts Olav Råstad ble ankelskadd på trening tirsdag, men skaden var ikke så alvorlig som først fryktet. Trolig er han bare ute et par uker, melder Avisa Nordland. Runar Berg er tilbake i trening, men det er tvilsomt om han kan spille foreløpig. Stig Johansen er høyst usikker mot Bryne.

  Sannsynlige lag:

 • Bryne: Eskeland, Håpnes, Sirevåg, Lemsalu, Hjelmhaug, Olofsson, Paulsson, Gallo, Bjørnsen, Nilsen, Pavlovic.
 • Glimt: Horn - Halvorsen, Steen, Kjølner, Peltola - A. Hanssen, C. Hansen, C. Berg - Sandnes, Sæternes, Olsen.

  Lillestrøm - Lyn


  Søndag 18.00 på Åråsen

  Pål Strand er uaktuell på grunn av skade. Rikhardur Dadason er et stykke unna toppformen, mens det er usikkert om Uwe Rösler får papirene i orden i tide. - Vi regner med at det løser seg, sier Arne Erlandsen til Dagbladet.no. Laget tas ut etter trening i morgen. - Alle er aktuelle untatt Powell og Misund, er det eneste Erlandsen vil si om saken. De to nevnte er langtidsskadd.

  Hos Lyn sliter Frode Hansen med en hofteskade og er uaktuell. Assistenttrener Sture Fladmark er veldig hemmelighetsfull i forhold til hvilke endringer som blir gjort, men nevner Yngvar Håkonsen og junioren Lars Kristian Eriksen som kandidater på backen. Tommy Nilsen og Morten Wivestad er langtidsskadd.

  Sannsynlige lag:

 • LSK: Baron - Werni, Bjarmann, Kippe, Hansén - Berget, Søgård, Kihlberg, Einarsson - Dadason, Sundgot.
 • Lyn: Ødegaard - Håkonsen, Lustü, Berntsen, Augustsson - Swift, Hanssen, Lagerlöf, Midtsian - Sundgot, Gudmundsson.

  Vålerenga - Stabæk


  Søndag kl. 18.00

  Med unntak av Andreas Augustsson er samtlige av Vålerengas spillere tilgjengelige for Kjetil Rekdal.

  Stabæk er helt uten skader og karantener.

  Sannsynlige lag:

 • Vålerenga: Bakke - Dos Santos, Haraldsen, Kah, Hovi - Ohr, Arneng, Rekdal, Hanssen - Grahn, Belsvik.
 • Stabæk: Knudsen - Holter, Kjølø, Muri, Olsen - Wilhelmsson, Sand, Andresen, Stenersen - Gudmundson, Finstad.

  Rosenborg - Viking


  Mandag kl. 19.00 på Lerkendal

  Rosenborg har fortsatt bare Ørjan Berg ute av spill. - Han er i trening, og trener med ball fra mandag, forteller Nils Arne Eggen til Dagbladet.no.

  Hos Viking sliter Abdul Karim Ahmed med lysken, mens Bjørn Berland har en lårskade. Begge kan bli klare til mandagens kamp. Det samme gjelder Peter Kopteff og Morten Berre, som er tilbake i full trening, og regner med å være klare mandag. Bjarte Lunde Aarsheim er også i trening, og kan bli aktuell i august.

  Sannsynlige lag:

 • RBK: Arason - Basma, Karadas, Hoftun, Saarinen - Strand, Skammelsrud, Olsen - Enerly, Johnsen, Brattbakk.
 • Viking: Andersen - Dahl, Kuivasto, Hangeland, Pereira - Ahmed, Nygaard, Fuglestad, Kopteff - Berre, Nevland.

  (Dagbladet.no/NTB)

VRAKET:</B> Brann-kaptein Joachim Walltin blir offer for lagkameratenes gode form i morgen.