RASKEST AV ALLE: Kjetil Jansrud etter gjennomført treningsomgang i Val Gardena; han var raskest av alle under treningen.
Foto: Per-Kristian Eriksen / NTB scanpix
RASKEST AV ALLE: Kjetil Jansrud etter gjennomført treningsomgang i Val Gardena; han var raskest av alle under treningen. Foto: Per-Kristian Eriksen / NTB scanpixVis mer

Teknikeren Jansrud med full klaff på utfortreningen

Raskest av alle.

Kjetil Jansrud hang godt med toppen og fikk full klaff i det tekniske partiet i Val Gardena torsdag. Det ga beste treningstid.

Nå har friskusen fra Vinstra kjørt seg inn i det ypperste favorittsjiktet både før fredagens verdenscup i super-G og lørdagens utforrenn i Saslong-traseen. Men ikke bare det; Aksel Lund Svindal fulgte opp med annenplass i generalprøven for de to rennene i Val Gardena. Det tyder godt for de norske fargene.

- Bedre skikjøring i dag (torsdag) enn onsdag. Det er forskjellen på disse to treningsomgangene. Her i Val Gardena er det høy gjennomsnittshastighet hele veien, men forholdsvis flatt og enkelt, så det er slik at man taper mye tid hvis man tar ut en arm eller slipper posisjonen.

- Jeg satt mye mer riktig, tok mindre luft og fikk en bedre linje i denne gjennomkjøringen. At det gikk så bra for meg nå er en kombinasjon av flere ting, men jeg kjørte bedre på ski og følte meg mye mer komfortabel nedover i dag enn jeg var onsdag, sa Jansrud til NTB etter torsdagens test.

Komfortabel - Jeg følte det klaffet veldig bra for meg på slutten i dag, for det var der jeg hadde det dårligste partiet mitt på gjennomkjøringen onsdag. Det er gjerne slik at hvis Aksel (Lund Svindal) og jeg henger med i det første minuttet av kjøringen her, der det er veldig flatt, så har vi mye større mulighet til å dra fra i det tekniske partiet, der vi kommer inn i terreng med mye kuler og svinger. Der var jeg veldig komfortabel i dag. Jeg traff bra med linjevalget, så det er nok det som kommer til å bli de avgjørende partiene for oss på lørdag, fortalte Jansrud.

Han sa også at utstyret både han og Svindal kjører med er veldig bra. Han sa også at han brukte litt andre ski torsdag enn han gjorde onsdag, men begge parene er tydeligvis veldig bra.

Han fortalte også at det alltid har vært litt spesielt for han selv og Svindal å komme fra USA i god form til Val Gardena, der de ikke har klaffet så ofte.

- Det kan ha noe med forholdene å gjøre, for vinden har ofte virket sterkt inn her. Dette har vært litt akilleshæl for oss tidligere, men det er jo ikke renn i dag, så vi får se hvordan det går når det blir skikkelig alvor.

- Men jeg tror nok at forutsetningene våre til virkelig å gjøre det bra er bedre nå enn på veldig lenge, mente Jansrud etter en super treningsomgang torsdag.

Optimist - Lever alltid i håpet om å kjøre fort. Det er i alle fall all grunn til å være optimist her, for nå er vi to på start her i Val Gardena. Vi er nummer en og to i den siste treningen før rennene. Det er klart det gir grunn til stor optimisme.

- Nå skal vi bare sørge for at vi kan kjøre enda litt fortere på lørdag, sa en smilende Jansrud.

Han var et eneste stort smil etter torsdagens trening, for det er ikke ofte han har vært så god på utfortreningene. Dessuten var både han og Svindal ganske godt foran konkurrentene i den siste gjennomkjøringen før fredagens og lørdagens renn.

Østerrikeren Klaus Kröll på tredjeplass var 45 hundredeler bak Jansrud, men det var over åtte tideler ned til italieneren Dominik Paris på femteplass.

- Stort sett har det vært slik at de som er med i teten på treningene også er med høyt oppe på listene i selve rennet, i alle fall hvis forholdene blir jevne og ganske like uten vind eller andre ting.

- Det er ingen som bremser på en trening som den vi gjennomførte i dag, så denne treningsomgangen sier nok en del, mente Jansrud.

- Jeg traff bra i dag. Nå har vi forutsetninger for å gjøre det veldig bra her særlig i super-G, for der vet vi formen er bra, men nå har vi vist at vi behersker utfortraseen her også. Jo, det ser bra ut nå, sa Kjetil Jansrud til NTB.

(NTB)