Teknikk-krise for Ådne

- Går jeg like dårlig på skøyter i EM om seks uker, er det krise, og da er jeg ikke i nærheten av seiespallen, sier Ådne Søndrål til Dagbladet. Han har nettopp kommet hjem fra treningsleir på Kanariøyene (!). Der ble det teknikk-trening framfor bading.

For tre måneder satt teknikken som ei kule. Nå har 28-åringen havnet på feil spor.

- Klokka lyver ikke og videobilder av meg sjøl har vært som en skrekkfilm. Heldigvis har både trenerne og jeg sjøl skjønt at det vi driver med ikke holder.

I går var det teknikkterping i Vikingskipet.

- Jeg merket en viss framgang, men det er ennå mye å rette på, sier Ådne.

Aha-opplevelse

Etter den begredelige 10000 meteren i Heerenveen skjønte Ådne at noe var galt. Det som tidligere stemte på trening, var som blåst vekk.

- Løpet var en aha-opplevelse og nok til at jeg forsto alvoret. Jeg må sørge for å heve hodet og få hofta og rumpa mer inn under resten av kroppen. Da blir jeg stående mer midt oppå skøyta. Dessuten må jeg finne en billigere glidestilling som gir bedre avspenning.

Ikke fornøyd

Ådne Søndrål har vunnet begge 1500-meterne i verdenscupen i utklassingsstil. Likevel er han ikke fornøyd med gjennomføringa.

- Min største styrke er vilje og evne til å endre på ting. Jeg vant de to løpene fordi jeg flyter på fysikken. Men potensialet til å gå fortere er mye større.

- Jeg håper å ha rettet mye innen NM om to uker og at resten er på plass til EM, sier Ådne Søndrål.

Til Syden

Ådne er nylig hjemkommet fra ei ukes treningsleir på Tenerife.

- Sydenturer er ikke bare kos og bading, men et befriende avbrekk fra skøyter og is, sier Ådne til Dagbladet.

Hele allround-laget var på treningsleir. Ådne forteller om solbrune koner og barn - og slitne skøyteløpere.

Første treningsøkta startet klokka åtte om morgenen. Den andre ble unnagjort på sein kveldstid.

- Var det nødvendig å reise til Kanariøyene for å trene?

- Det er fint å få et pusterom fra hverdagen. Alle var trøtte både i hode og kropp etter mange uker på is. Det var viktig å få trent hardt for at formen skal sitte i lenger utover vinteren. Mye av treninga var dessuten sykling. Det er ikke mulig å drive denslags aktiviteter hjemme akkurat nå, sier Ådne.