TEKNISKE PROBLEMER:
Petter Solberg slet med tekniske problemer og
kom på 19. plass i første heat  på åpningen 
av årets EM-runde.
Foto: Jørgen Steinli / NTB scanpix
TEKNISKE PROBLEMER: Petter Solberg slet med tekniske problemer og kom på 19. plass i første heat på åpningen av årets EM-runde. Foto: Jørgen Steinli / NTB scanpixVis mer

Teknikken sviktet - Solberg ut i semifinalen

- Vi visste om at det var noen «småting» som ikke var i orden før start.

Teknikken sviktet og Petter Solberg måtte takke for seg etter semifinalen i den største klassen i rallycrossdebuten på Lydden Hill i England mandag.

Nordmannen slet mye med sin nybygde Citroën hele EM-runden, men på veien rasket Solberg med seg to gruppeseirer og viste at han skal bli å regne med de kommende åtte løpene i rallycross-EM.

- Vi visste om at det var noen «småting» som ikke var i orden før start, og det var ventet av vi skulle få problemer som følge av det. Jeg kjørte to heat rent, og dem vant vi. Det viser at vi har farten inne, sa Petter Solberg.

Det var drivakslingen og servostyringen som sviktet og som felte Solberg til slutt, men han hadde også store problemer med clutchen i helgen.

Foust kopierte fjoråret Den amerikanske ekstremsportstjernen Tanner Foust vant første EM-runde, akkurat som han gjorde i fjor. Finnen Jussi-Petteri Leppihalme ble toer og franskmannen Davy Jeanney treer.

Petter Solberg, storebror Henning Solberg og Knut Ove Børseth ble slått ut i semifinalen. Alexander Hvaal og Andreas Bakkerud fikk motorhavari innen den tid og røk ut.

Solberg-brødrene havnet i duell i første semifinale, men begge kom raskt bakpå.

- Etter halve annen runde røk servostyringen, og da ble det tungt. Det var synd, men når bilen først fungerer, går den veldig bra, slo Petter Solberg fast.

Optimisme før neste løp Søndag sviktet clutchen, og tidlig mandag røk drivakslingen og servostyringen. På den korte testen rett i forkant av EM-åpningen, gikk en girkasse i stykker.

- Alle disse komponentene sto på listen over midlertidige løsninger før Lydden-runden. Vi har bestilt nytt fra andre leverandører, men det nådde ikke fram til oss i tide. Innen neste runde håper jeg alt skal være på plass og i skjønneste orden. Vi gjorde maksimalt ut av denne EM-runden, sa Solberg.

Neste EM-runde går i portugisiske Montalegre 27.- og 28. april.

- Nivået er veldig høyt. Det er mange førere med mye erfaring og gode forberedelser. Det er ikke bare-bare å komme inn i en ny sport og være med helt der oppe. Da bilen gikk feilfritt, lå vi foran de antatt beste, og det gir grunn til optimisme før neste løp. Nå skal mekanikerne mine få gire ned ett hakk, så har vi nesten en måned på oss til Portugal-runden. Da skal vi fikse bilen og teste mye, sa Petter Solberg.

(NTB)