Teknikkløse Hamadou (35) ble heiet i mål av publikum

Er Nigers første roer.

TEKNIKKLØS: - Jeg har ingen teknikk, jeg har bare styrke, sier Hamadou Djibo Issaka. Han er Nigers første roer i et OL. 
REUTERS/Philip  Brown/NTB Scanpix
TEKNIKKLØS: - Jeg har ingen teknikk, jeg har bare styrke, sier Hamadou Djibo Issaka. Han er Nigers første roer i et OL. REUTERS/Philip Brown/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Hamadou Djibo Issaka, Nigers første OL-deltaker i roing, er ikke lei for at han ror sakte. Det gir ham ekstra god tid til å nyte jubelen fra 23.000 tilskuere.

- Jeg har ingen teknikk, jeg har bare styrke, sier Issaka.

35-åringen er egentlig svømmer, men Niger ønsket å sende en roer til OL, og for tre måneder siden ble han sendt til Egypt i to uker for å prøve sporten. Det endte med at han kom til London-lekene på et wildcard.

I lørdagens forsøksheat endte han håpløst sist i Olaf Tuftes heat med 8.25,56. I oppsamlingsheatet søndag gikk det enda saktere, og han fullførte på 8.39,66. Det siste drøye minuttet var han alene i banen, mens publikum jublet ham fram tak for tak. Da han nærmet seg mål, reiste publikum seg.

- Jeg har rodd i bare tre måneder, og nå er jeg i OL som mitt lands første deltaker i roing. Jeg var glad for å kunne fullføre til jubel og applaus. Jeg gjorde mitt beste, sa Issaka.

Han føyer seg inn i rekken av glade amatører som virkeliggjør baron Pierre de Coubertins tese om at det viktigste ikke er å vinne, men å delta.

Hopperen Eddie «the Eagle» Edwards, langrennsløperen Philip Boit og svømmeren Eric «the Eel» Moussambani ble publikumsfavoritter i OL ved å delta i øvelser de ikke på noen måte behersker. Issaka er en av dem som tar opp arven.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer