Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Teknikkløse Hamadou (35) ble heiet i mål av publikum

Er Nigers første roer.

TEKNIKKLØS: - Jeg har ingen teknikk, jeg har bare styrke, sier Hamadou Djibo Issaka. Han er Nigers første roer i et OL. 
REUTERS/Philip  Brown/NTB Scanpix
TEKNIKKLØS: - Jeg har ingen teknikk, jeg har bare styrke, sier Hamadou Djibo Issaka. Han er Nigers første roer i et OL. REUTERS/Philip Brown/NTB Scanpix Vis mer

Hamadou Djibo Issaka, Nigers første OL-deltaker i roing, er ikke lei for at han ror sakte. Det gir ham ekstra god tid til å nyte jubelen fra 23.000 tilskuere.

- Jeg har ingen teknikk, jeg har bare styrke, sier Issaka.

35-åringen er egentlig svømmer, men Niger ønsket å sende en roer til OL, og for tre måneder siden ble han sendt til Egypt i to uker for å prøve sporten. Det endte med at han kom til London-lekene på et wildcard.

I lørdagens forsøksheat endte han håpløst sist i Olaf Tuftes heat med 8.25,56. I oppsamlingsheatet søndag gikk det enda saktere, og han fullførte på 8.39,66. Det siste drøye minuttet var han alene i banen, mens publikum jublet ham fram tak for tak. Da han nærmet seg mål, reiste publikum seg.

NYTER JUBELEN: Hamadou Djibo Issaka, Nigers første OL-deltaker i roing, er ikke lei for at han ror sakte. Det gir ham ekstra god tid til å nyte jubelen fra 23.000 tilskuere. Foto: REUTERS/Philip Brown
NYTER JUBELEN: Hamadou Djibo Issaka, Nigers første OL-deltaker i roing, er ikke lei for at han ror sakte. Det gir ham ekstra god tid til å nyte jubelen fra 23.000 tilskuere. Foto: REUTERS/Philip Brown Vis mer

- Jeg har rodd i bare tre måneder, og nå er jeg i OL som mitt lands første deltaker i roing. Jeg var glad for å kunne fullføre til jubel og applaus. Jeg gjorde mitt beste, sa Issaka.

Han føyer seg inn i rekken av glade amatører som virkeliggjør baron Pierre de Coubertins tese om at det viktigste ikke er å vinne, men å delta.

Hopperen Eddie «the Eagle» Edwards, langrennsløperen Philip Boit og svømmeren Eric «the Eel» Moussambani ble publikumsfavoritter i OL ved å delta i øvelser de ikke på noen måte behersker. Issaka er en av dem som tar opp arven.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media