Teknisk knockout fra Tommy

SOGNDAL (Dagbladet): - Kall det gjerne teknisk knockout, smiler Tommy Øren. Med to scoringer på to minutter ødela han alt for gullkandidat Stabæk i går.

Og klisjeen fra boksespråket passer som hånd i hanske på gårsdagens møte mellom topp og bunn på tabellen. For etter at gjestene fra Nadderud hadde kjørt kampen i de 50 første minuttene, gjorde Tommy Øren kort prosess da han ble flyttet fram som spiss.

- To sjanser, to mål. Stort mer effektiv er det ikke mulig å være, gliser 22-åringen.

Bare flaks

Som er beskjeden nok til å påstå at den første scoringen, den som sendte Stabæk ned i kne, var reinspikka flaks.

- Det var Rune Buer Johansen som flikka et innlegg fra Håvard bakover i feltet. Ballen kom fort og på bakerste stolpe stupte jeg fram og fikk så vidt satt panna til den. Jeg ble gledelig overrasket da jeg så den ballen i nettet.

Bare to minutter etter var SIL juvelen på farten igjen. Og det var ikke mye flaks med i bildet da han sendte gutta fra Bærum ned for telling.

Selvtilliten tilbake

- Et perfekt framspill fra Rune Bolseth. Jeg stakk mellom to Stabæk-forsvarere, fikk tid til å se opp på keeperen og la ballen rundt ham og i lengste hjørnet. Det var ikke flaks, men den muligheten hadde jeg aldri scoret på før sommerferien.

- Hvorfor ikke?

- Det har først og fremst med selvtillit å gjøre. I vår var jeg litt for tung i kroppen. Jeg manglet det lille ekstra som må til. Da jeg fikk den andre sjansen i dag var jeg aldri i tvil. Det måtte bli mål, rett og slett, sier 22-åringen.

Tre strake hjemmeseirer, mot sterke motstandere som Molde, VIF og Stabæk. Hva har skjedd siden den begredelige vårsesongen?

- Det handler selvsagt veldig mye om tro og selvtillit. Og noen nye fjes. Harald Aabrekk har gjort en glimrende jobb som motivator, og taktisk er vi blitt mye flinkere. Det var denne kampen et godt bevis på. Og Raoul Kouakou og Marco Redas inntreden i forsvaret har betydd mye. Selvtilliten er bygd opp bakfra og ikke minst er vi blitt mye mer kyniske, sier Øren.

MOT STORFORMEN: Tommy Øren fikk to sjanser og scoret to mål. Det var nok til å sende bæringene poengløse hjem.