Teknisk Start slet seg til ett poeng

Etter å ha vært det klart førende laget må Start være fornøyd med uavgjort 1-1 i serieåpningen mot Stabæk.

Innbytter Kimmo Tauriainen reddet et teknisk elegant Start fra en gedigen nedtur i møtet med fysikk og moral fra Stabæk. Han satte ballen sikkert i mål seks minutter før slutt, etter at Stabæk hadde brent et straffespark og ledet i en snau halvtime.

Start feide Stabæk av banen i første omgang, men uten å sette ballen i mål. Hjemmelaget åpnet med friske takter, og store deler av omgangen løp Stabæk imellom og to skritt etter.

Likevel var det Stabæk som hadde de to største sjansene. Først stoppet Dime Jankulovski straffen fra Christian Holter, og rett før pause bommet Thomas Finstad på åpent mål.

Folksomt

Stemningen var høy på tribunen i det kalde vårværet med nærmere 9000 tilskuere. Start møtte med nye drakter hvor de for første gang stilte med navnene på ryggen. Og det er like greit, med seks nasjoner i troppen og navn som lager krøll på tunga.

Start satser igjen voldsomt på finter, fart og finesse. Men avslutningene står foreløpig ikke i stil.

På midtbanen rundet Donatas Vencevicius og Ousman Nyan svimle Stabæk-spillere så de bokstavelig talt falt om og måtte bite i gresset. Med hyperraske Morten Knutsen innleid fra Rosenborg og en midtbaneterrier som Kristofer Hæstad høyt og lavt presset Start høyt.

Innenfor 16-meteren gikk det verre. Nyinnkjøpte Richardas Beniusis med 1,95 meter på strømpelesten skuffet stort. Med svak plasseringsevne og elendige avslutninger minnet Benuiusis mye om spissen han erstattet, Andreas Ottosson.

Andresen herjet

Martin Andresen jobbet intenst og fungerte svært bra som fristilt midtbanespiller hos Stabæk. Da Start ikke maktet å sette ballen i målet, var det han som ofte spilte gjennom Thomas Finstad på høyrekanten.

Starts omskolerte venstreback Terje Leonardsen hadde store problemer med å følge med, og etter 32 minutter var han for sen i taklingen av Christian Wilhelmsson innenfor 16-meteren. Det førte til straffen som ikke ble mål.

Stabæk tok ledelsen to minutter inn i andre omgang. Forarbeidet gjorde Wilhelmsson, som fintet seg forbi en aldrende Helge Bjønsaas og skjøt knallhardt fra høyrekanten. Dime Jankilovski måtte gi retur, og Peter Sand nikket ballen sikkert i mål. Dermed stilnet det på stadion.

Stabæk var i ferd med å få et grep på kampen, men klarte ikke å punktere den. Dermed ble det liv på tribunene igjen mot slutten.

(NTB)