MØTES IGJEN:  Tirsdag møtes Jose Mourinho og Iker Casillas igjen. De to hadde et anstrengt forhold i Real Madrid. Foto: AP Photo/Paul White/ NTB Scanpix.
MØTES IGJEN: Tirsdag møtes Jose Mourinho og Iker Casillas igjen. De to hadde et anstrengt forhold i Real Madrid. Foto: AP Photo/Paul White/ NTB Scanpix.Vis mer

Telefonsamtalen som ødela forholdet mellom Mourinho og Casillas

Møtes igjen tirsdag kveld.

(Dagbladet): Iker Casillas dårlige forhold til manager José Mourinho sies å være starten på slutten av hans Real Madrid-karriere. Den trofaste keeperen måtte tåle å bli satt ut av laget av den omstridte portugiseren.

En trend arvtaker Carlo Ancelotti valgte å følge til tider. I sommer var et fotballens lengste klubbforhold over. Casillas forlot Real Madrid til fordel for Porto.

Tirsdag venter en gammel Real-kjenning på motsatt side i José Mourinho. Engelske Daily Mail, skriver at de vet hva som er bakgrunnen for det dårlig forholdet mellom de to.

Ampert Oppgjørene mellom fotballens giganter hadde utviklet seg til å inneholde vel så mange utenomsportslige øyeblikk - som sportslige. Det toppet seg under den spanske supercup-finalen i 2011/2012-sesongen, hvor Mourinho stakk en finger i øyet på daværende Barcelona-assistent Tito Vilanova. Mourinho var klar på en ting: Real var ikke gode nok til å spille ut tiki-taka-Barca.

«Skitne triks» måtte til for å beseire Messi & co. Iker Casillas var selv en del av tumultene i finalen. Etter å ha sett opptaket av kampen fikk han nok. Han tok opp telefonen og ringte sin gode venn Xavi. Han ville ha slutt på tullet.

- Iker fortjener skryt. Han ringte meg og Carles (Puyol). Han sa begge lag måtte ta en titt på seg selv. Iker ville ivareta spansk fotballs interesser, sa Xavi i et intervju med Marca nylig.

Casillas´ «fredstilbud» satte sinne i kok hos Mourinho, skriver Daily Mail.

- For Mourinho var det et tillitsbrudd. Han hadde bestemt at den eneste måten å slår Barcelona på, var ved å lage krig. Casillas hadde kastet inn det hvite håndkleet, skriver avisa.

Røpet taktikken Tilbake i 2011 hadde Real røket på et ydmykende 5-0-tap i El Classico. Mourinho var ute etter revansje, samme hva det kostet. Portugiseren skulle ta Barcelona på senga ved å dytte midtstopper Pepe opp på midtbanen.

Det var et problem: Taktikken kunne man lese i Marca før kampen. Oppgjøret endte 1-1. Og Casillas som var sammen med tv-journalisten Sara Carbonero ble Mourinhos hovedmistenkt.

Iker Casillas er ventet å starte mellom stengene tirsdag, akkurat som han gjorde da Porto spilte 2-2 mot Dynamo Kiev i den første gruppespillskampen. Gjør han det setter han rekord med sin 152. Champions League-kamp. I 2-2-oppgjøret mot Kiev tangerte han rekorden til sin gode venn Xavi.