Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Telegraph: - United freder van Gaal

Mourinho i Italia.

HARD PRESSET: Louis van Gaal er hardt presset som Manchester United-manager, men får beholde jobben ifølge Daily Telegraph.
Action Images via Reuters / Paul Childs
Livepic
EDITORIAL USE ONLY.
HARD PRESSET: Louis van Gaal er hardt presset som Manchester United-manager, men får beholde jobben ifølge Daily Telegraph. Action Images via Reuters / Paul Childs Livepic EDITORIAL USE ONLY. Vis mer

Flere viktige kamper venter for kriserammede Manchester United. Klubbdirektør Ed Woodward vil ikke røre manager Louis van Gaal, skriver Daily Telegraph.

Etter 1-2-tapet mot Midtjylland i europaligaen, gikk lokalavisen MEN ut og krevde van Gaal sparket, men nederlenderen ser ut til å overleve i managerstolen etter nok et tap.

United skal ut i fem kamper i løpet av 14 dager. Første test er Shrewsbury Town (League One-klubb) på bortebane i FA-cupens 5. runde mandag. Tre dager senere venter returoppgjøret mot Midtjylland hjemme på Old Trafford.

Ifølge Telegraph er det fortsatt ikke kommet noe fruktbart ut av kontakten mellom United-ledelsen og apparatet rundt José Mourinho. Den tidligere Chelsea-manageren er lenge blitt koblet til toppjobben på Old Trafford.

Skrekktall Mourinho er i Italia denne helgen, hvor han er hedersgjest når gamleklubben Inter møter Sampdoria i Serie A. Til italienske venner skal Mourinho ha uttalt at han ønsker å jobbe igjen, men at han ikke kjenner navnet på sin neste arbeidsgiver.

Med 41 poeng etter 26 kamper gjør Manchester United sin dårligste sesong i Premier League. Tallene er verre enn skrekktallene til David Moyes, som sto med 42 poeng i samme fase av sesongen i 2013/14.

Daily Telegraph antyder at sponsorforpliktelser gjør at Mourinho ikke offentlig vil vise interesse for managerjobben i United, men det er ventet at portugiserens agent Jorge Mendes, som har mye med Manchester United å gjøre, raskt kan få i stand en avtale dersom United-ledelsen plutselig velger å gå inn for et trenerskifte i løpet av kort tid.

Etter Midtjylland-returen, kommer Arsenal til Old Trafford, før Watford (også hjemme) og West Bromwich (borte) venter. Det er fem kamper som tydeligere vil gi et bilde av hvor rødtrøyene står.

Glipper? I en spørreundersøkelse i Telegraph, svarer hele 49 prosent at Manchester United bør hente Mourinho. 21 prosent mener assistenttrener Ryan Giggs bør få opprykk dersom van Gaal fjernes.

Samtidig skriver The Guardian at flere av Uniteds mest etablerte spillere er gått lei van Gaals taktikk og treninger. De skal ønske seg nettopp Mourinho som ny sjef, men resten av spillergruppen skal ha et godt forhold til den pressede nederlenderen.

Woodward skal ifølge Guardian være bekymret for at Mourinho glipper til en annen stor klubb dersom United ikke snart foretar seg noe. Portugiseren skal ha flere jobbmuligheter.

Selv har Mourinho avvist at han går tilbake til Inter.

- Det er én ting jeg kan bekrefte. Jeg kommer ikke til å styre tingene der neste sesong, sier han til La Stampa. (NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram