Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Overgrepsskandale i engelsk fotball:

Telegraph: Chelsea betalte ungdomsspiller for å holde kjeft om overgrepsanklager

Angivelige overgrep utført av talentspeider.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den engelske storavisen The Telegraph melder at Chelsea skal ha betalt en tidligere ungdomsspiller for å holde tett om angivelige overgrep gjort av en sjefsspeider på 1970-tallet.

Etter at avisen presenterte funnene for London-klubben skal Chelsea ha startet en etterforskning mot den nå avdøde talentspeideren Eddie Heath.

I en uttalelse skriver Chelsea at man ved hjelp av et uavhengig advokatbyrå skal etterforske den avdøde medarbeideren. Klubben har også søkt råd hos Det engelske fotballforbundet (FA). Klubben vil også bistå forbundet i den pågående etterforskningen av seksuelle overgrep i fotballen i England.

Ifølge The Telegraph skal den tidligere ungdomsspilleren en gang i løpet av de tre siste årene ha kontaktet Chelsea for å fortelle om overgrepene. Da skal hovedstadslaget ha betalt spilleren for å holde tett om anklagene.

Den tidligere ungdomstreneren Barry Bennell er under etterforskning for åtte tilfeller av seksuelle overgrep. Bennell skal være en av flere fotballedere som skal ha forgrepet seg på unge spillere. Ifølge engelske medier skal FA ha en liste på 250 overgrepsofre. Politietterforskningen foregår i åtte politidistrikter i Storbritannia.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!