Telehets mot Mika

Mika Kojonkoski angripes av misunnelige finner.

Finske Mika Kojonkoski opplever enorm suksess med norske hoppere. Det er det ikke alle i hjemlandet som synes er greit.

- Jeg får ubehagelige meldinger på telefonen min seint på kvelden. Det er meldinger som: «Er du fornøyd nå, din nordmann?». Det skjer først og fremst når det norske laget gjør det bra, som i Planica eller Lahtis, forteller Mika Kojonkoski til NTB.

Foran 30 000 landsmenn ledet han Norge til lagseier foran Finland i Lahtis lørdag. Da fikk han også føle den finske sjalusien på kroppen.

- Mika, kom hjem! var det flere som ropte på tribunen da Kojonkoski kom ned for å være med det norske laget på premieutdelingen.

Nå er den sympatiske hopptreneren på plass i hjembyen Kuopio - 30 mil nordøst for Lahtis. Etter nok en suksesshelg med norske hoppere tok han mandag kveld med seg FIS-sjefer, trenerkolleger og journalister til snøscootersafari med påfølgende sauna og middag.

- Jeg gjør det for å holde det gode samholdet oppe. Og så har jeg lyst til å vise hvordan vi har det her, forteller Kojonkoski til NTB på bussen tilbake til Kuopio.

Han gleder seg veldig til morgendagens kveldsrenn i bakken som betyr utrolig mye for ham.

- Jeg har bygget denne bakken, jeg har arrangert det første verdenscuprennet her og jeg har hatt suksess her. Jeg har et kjærlighetsforhold til denne bakken, forklarer han.

Det er ingen dårlig statistikk Kojonkoski har i Kuopio. Han har vært der som trener for det østerrikske landslaget og sett Andreas Widhölzl vinne, og han har vært der som finsk landslagssjef og sett Risto Jussilainen vinne.

- Jeg liker å vinne. Jeg liker suksess. Vi får håpe det lykkes igjen, sier han.

(NTB)

NORSK VM-SUSKESS:</B> Roar Ljøkelsøy ble v-mester i skyflygning og Bjørn Einar Romøren vant i Lahti i helga. Dermed blir finnene misunnelige.