Vinter-OL 2026

Telemark vil ha vinter-OL i 2026

I morgen lanserer Telemark seg som kandidat til vinter-OL i 2026. Det med småbyene Notodden og Rjukan i spissen.

TREKKPLASTER: I morgen lanserer Telemark planene sine. De ønsker vinter-OL i 2026 til fylket. Foto: Ole C. H. Thomassen / Dagbladet
TREKKPLASTER: I morgen lanserer Telemark planene sine. De ønsker vinter-OL i 2026 til fylket. Foto: Ole C. H. Thomassen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Telemark vil kaste Norge inn i en ny internasjonal kamp om De olympiske vinterleker. Dagbladet vet at initiativtakerne i morgen skal presentere de luftige planene på fylkets tak, Gaustatoppen.

Bak planene for Telemark 2026 står idrettsrådene på Notodden og Rjukan. I tillegg har kommunepolitikere, fylkespolitikere og andre aktører i nærings- og samfunnsliv blitt involvert i prosessen. Ideen om et mulig OL ble klekket ut tidlig i sommer, og siden august skal en arbeidsgruppe ha jobbet fullt med prosjektet. I morgen kommer detaljene på en pressekonferanse.

- Vi holder en pressekonferanse på Gaustatoppen klokka 12 i morgen, sier leder i Notodden idrettsråd, Jonny Pettersen til Dagbladet.

Utforløype

Gaustatoppen kan også bli arena for en av Nord-Europas mest spektakulære utforløyper. Derfra og ned dalen til Rjukan finnes den såkalte Telemarksløypa, med en høydeforskjell på over 1100 meter, som ble bygget til ski-VM i 1940. Rjukan skulle ha alpinøvelsene, og Oslo resten. VM i 1940 ble avlyst på grunn av krigen, og løypa har stort sett grodd igjen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer