Telenor bryter med Husby

Telenor har sagt opp samarbeidsavtalen med Kjell Arve Husby, mens DnB vil vurdere avtalen de har med Vebjørn Rodals tidligere trener i nytt lys.

Fra Telenors side var den viktigste årsaken til bruddet med Kjell Arve Husby at det som opprinnelig var «Team Rodal» er bragt til opphør. 28. september i fjor ga Vebjørn Rodal beskjed til sin trener Kjell Arve Husby at deres ti år lange samarbeid var slutt. Telenor sa opp kontrakten med Husby med virkning fra 1. januar 1999.

- Vi begrunner avgjørelsen med at trenerforholdet til Vebjørn Rodal er opphørt. Den kontrakten vi opprinnelig hadde var knyttet til «Team Rodal», sier pressetalsmann Dag Melgård i Telenor til NTB.

For OL-mester Rodal får Telenors brudd med Husby liten eller ingen betydning. Selskapet skal gå en runde til med Rodal for å endre kontrakten i tråd med utviklingen.

- Det blir snakk om en omgjøring av kontrakten, og vi er i kontakt med Vebjørn om den saken, sier Melgård.

- På bar bakke

Ifølge Husby selv fikk han avtalen med Telenor på gullfesten i Atlanta av konsernsjef Tormod Hermansen personlig.

- Avtalen med Telenor var selve fundamentet i den lønnen som jeg og min familie har basert oss på. Nå er jeg satt på bar bakke, sier Kjell Arve Husby til NTB.

Husby og hans advokat Morten Kjensli vil se på mulighetene for økonomisk kompensasjon for det de mener er avtalebrudd.

- En engangsutbetaling er ett alternativ, sier Husby.

Personalsak

Vebjørn Rodals brudd med Kjell Arve Husby kom etter at OL-mesterens personlige trener mistet jobben som mellomdistansetrener i Norges Fri-idrettsforbund. Det ble dengang omtalt som en «personalsak». Forbundet ville ikke utdype årsakene til at heller ikke forbundet ville bruke Husby.

«Husby-saken» verserte i uker og måneder etter at to av hans tidligere utøvere sto fram og hevdet at de var sex-trakassert. Etter endt etterforskning ble imidlertid saken henlagt av påtalemyndigheten på grunn av bevisets stilling. Men saken er ikke ferdig ennå. De som sto bak anmeldelsen har nå gått til sivilt søksmål, og den saken kommer først opp i forliksrådet.

Husby var Rodals trener i ti år, og kompaniskapet ledet til sølv i EM i 1994, bronse i VM 1995 og gull i Atlanta-OL i 1996.

(NTB)

SLUTT PÅ SAMARBEID:</B> Telenor har brutt samarbeidsavtalen med Kjell Arve Husby, og DnB kan følge etter.