Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Telenor flår OL-turistene

16 ganger dyrere enn konkurrenten.

NULL DEKNING, EKSTREME PRISER:Her er prisene du må betale for telefoni i Russland. Ifølge Chess er innkjøpsprisen for begge aktører akkurat den samme. Legg også merke til ironien i at den dyreste tilbyderen ikke har mobildekning, mens den billigste har full dekning. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
NULL DEKNING, EKSTREME PRISER:Her er prisene du må betale for telefoni i Russland. Ifølge Chess er innkjøpsprisen for begge aktører akkurat den samme. Legg også merke til ironien i at den dyreste tilbyderen ikke har mobildekning, mens den billigste har full dekning. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SOTSJI (Dagbladet): Det hjelper ikke de norske kundene at Telenor er en stor mobiloperatør i Russland. For OL-utøvere og eventuelle turister som skulle finne veien til de russiske lekene, blir mobilregninga fra Telenor skrekkelig sammenlignet med konkurrenten Chess.

Telenor-abonnenter må betale snaut sju kroner minuttet, både for å ringe og å motta samtaler i Russland. Til sammenligning betaler man konkurrenten Chess snaut to kroner minuttet for å ringe, og bare 59 øre minuttet for å motta samtaler.

Telenor krever 2,50 for å sende sms, Chess vil ha 59 øre.

Og skal du surfe på mobilen din er prisforskjellen enda verre. Der er Telenor mer enn 16 ganger så dyr som Chess, med hele 32 kroner per nedlastede megabyte.

Chess vil altså ha mindre enn to kroner per megabyte.

Ingen lyd fra Telenor
For å forklare denne ekstreme prisforskjellen tok Dagbladet kontakt med Telenor i morges. Paradoksalt nok måtte vi da bruke telefonen med Chess-abonnement, da telefonen med Telenor-abonnement ikke hadde mobildekning.

Telegiganten lovet da å komme tilbake med en forklaring i løpet av kort tid.

Etter 45 minutter ble vi bedt om å sende over tekstmeldingene vi mottok da vi ankom Russland, slik at Telenor kunne sjekke om prisene var riktige.

Det var de åpenbart, for fire timer senere hadde vi ennå ikke hørt noe fra Telenor.

- Et ran
- Dette er jo et ran i utgangspunktet. De tar seg høyere marginer på akkurat det samme produktet, for det er samme innkjøpspris i markedet for disse tjenestene, sier Salgs- og Markedsdirektør i Chess, Tibor Alexander Mæhlum, til Dagbladet.

- Vi har hatt fokus på utenlandspriser i mange år, for noen operatører tar ut enorme marginer på utenlandstrafikk. Vi prøver å ha en fair prising i de landene det er mulig å ha en fair prising, og der føler vi vi lykkes godt selv om noen land fortsatt er vanskelige å få gode avtaler på roamingpriser med. Det er for eksempel land som Syria, der infrastruktur enten har vært eller er ødelagt.

PS! Seks timer etter første kontakt, opplyser Telenor i en epost at prisforskjellene i artikkelen over skyldes at vi har sammenlignet et privatabonnement hos Chess med et bedriftsabonnement hos Telenor. Hadde vi sammenlignet prisene mellom Chess og Telenor på privatabonnement, ville Telenor bare vært 7 ganger dyrere enn Chess, skriver informasjonssjef Knut Sollid i Telenor.

Hele Norges coronakart