Teller tunneler

Arsenal bør holde beina samlet.

LONDON (Dagbladet): Alle som har spilt fotball, vet hvor gjevt det er å slå en tunnel. Morten Gamst Pedersen har allerede et par gjeve navn på merittlista.

Litt etter klokka 15.00 i dag håper han at han kan løpe rundt på Millennium Stadion i Cardiff og kose seg over ytterligere noen tunneler. Men langt viktigere:

Han vil også juble for seier over Arsenal og klubbens første FA-cupfinale siden 1960.

-  Vi har vært i veldig godt humør denne uka etter 3- 0-seieren over Southampton. Vi hadde vært nede i gjørma om vi hadde tapt, og den seieren ga oss pusterom i ligaen. Derfor har det selvfølgelig vært lettere for oss å fokusere på denne semifinalen, sier Gamst Pedersen til Dagbladet.Han hadde ikke noe imot gårsdagens nyhet om at Thierry Henry mister dagens kamp på grunn av lyskestrekk. Arsene Wenger meldte også at han ikke tar sjansen på å bruke nylig friskmeldte Sol Campbell.

-  Vi får vel se på det. Arsenal har uansett så mange kvalitetsspillere at dette ikke er så mye å tenke på for oss, sier Gamsten.

Nullen viktig

Onsdag så han kompisen John Arne Riise og Liverpool slå Juventus ut av Champions League etter en praktkamp reint defensivt. Blackburns taktikk i dag blir trolig mye av det samme:

-  Det gjelder å holde nullen så lenge som mulig. Da kan det hende de åpner seg opp slik av vi får sjansen vi trenger. Men det gjelder å utnytte sjansen når vi får den, sier Gamst Pedersen som vet at han sjøl får en sentral rolle som avsender av samtlige cornere og frispark.

-  Vi har scoret tre eller fire mål i år etter dødballer fra meg, sier han.Arsenal-manager Arsene Wenger er for sin del mest opptatt av nordmannens luftstyrke, og har advart spillerne sine mot denne. Det synes Gamsten er moro - og dessuten mulig å utnytte. Wenger har neppe fått med seg at Gamsten i løpet av den siste måneden har slått ballen mellom beina - tunnel - på både Gary Neville og mannen han møter igjen i dag, Arsenals Lauren. Kanskje Premier Leagues beste høyrebacker.

-  Jeg vet at jeg er god teknisk også, sier Gamsten.

Tette bakover

1- 0-tapet hjemme mot Arsenal i ligaen er for øvrig siste gang Blackburn har gått av banen med tap.

-  Da var vi gode i førsteomgangen. Arsenal var veldig gode i 25 minutter i andre omgang, men vi hadde to gode sjanser like før slutt, sier Gamst Pedersen.

Blackburn har bare dette tapet på de ni siste kampene (fem seire, tre uavgjorte og ett tap). Siden denne rekka begynte med 3- 0-seieren over Norwich 9. februar har Blackburn faktisk bare sluppet inn to mål. Laget har spilt 0- 0 borte mot Manchester United og Liverpool og har slått Everton 1- 0 borte. Det er faktisk 28 kamper siden Blackburn tapte med mer enn ett mål.

Men også Arsenal har vunnet de siste seks kampene sine, og har holdt nullen i fem av dem.

Forvent derfor ikke et fyrverkeri av en fotballkamp i dag. Det til tross for at Arsenal bare har FA-cup igjen å spille for denne sesongen. Men også det tror Gamst Pedersen at Blackburn kan dra nytte av.

-  Vi spiller uten press. Klarer vi å holde tett, er det de som blir frustrerte, sier han.

Gamsten bankers

Etter ei treningsøkt hjemme i Blackburn fløy laget i går til Cardiff sammen med lagkameratene og manager Mark Hughes. Både Gamst Pedersen og waliseren Hughes liker seg godt i byen. Det var her Gamst Pedersen 8. januar for første gang fikk manager Hughes tillit etter tre måneder på tribunen. Nordmannen takket for sjansen, scoret 1- 1 målet mot Cardiff som ga Blackburn omkamp hjemme på Ewood.

Siden har Gamst Pedersen vært bankers på laget.Han har scoret avgjørende mål i FA-cupen og fikk straffen som ga seier over Leicester i kvartfinalen. Gamsten har på kort tid rukket å bli publikumshelt og kultfigur for Blackburn-fansen. Det så til de grader at venstrekantyndlingen Damien Duff endelig er glemt - snart to sesonger etter at han gikk til Chelsea.

Kultfigur

-  Jeg har fått med meg at jeg omtales som kultfigur. Jeg tror det er fordi jeg er åpen og glad. Jeg gir av meg sjøl og viser interesse for folk også utenfor banen, sier Gamst Pedersen.I går sjekket han og laget inn på hotellet Vale of Glamorgen. Det var helt vesentlig for Mark Hughes som alltid fikk gode resultater når han bodde her under tida som landslagssjef for Wales.

-  Lykkehotellet, sa Hughes i går.

-  Vi bodde her i januar også. Håper det går like bra i dag, sier Gamst Pedersen til Dagbladet.