Temmet matadorene

ROTTERDAM (Dagbladet): Myggen spilte endelig overgodt i et mesterskap. Etter kampen fikk han prisen som banens beste: - Glad for prisen, men jeg vil ikke si noe om hvordan jeg spilte. Det beste med dette laget er at vi elsker hverandre, både på og utenfor banen.

Det sa Myggen til internasjonal presse på engelsk på Myggen-vis. God fotballpresselatter.

Men teknikeren, med det lange gresk-sørlandske håret, vil ikke si noe om dette var hans «gjennombrudd» i et mesterskap:

- Jeg sier aldri noe om hvordan jeg spiller, det får andre avgjøre.

Skryt fra Houllier

- Ja, og nå har du av en jury blitt kåret til «Man of the Match»?

- Hmm, ja, jeg har jo det. Glad selvsagt, og veldig overrasket. Jeg er ikke vant til sånt, sier Myggen og holder den ene hånda langt nede i buksa. Tysk presse vil ha et ord med i laget. Myggen skal som kjent til tysk fotball og 1860 München etter EM.

- God i tysk, Erik, hva fikk du i faget?

Myggen svarer ikke, men han skal vite en ting om det å bli banens beste. Når han får summet seg er det greit å tenke på at i UEFAs jury, som kåret ham, satt Liverpools manager Gerard Houllier.

Men Myggen vil ikke ta av etter 1- 0:

- For nøytrale tilskuere så var vel ikke denne kampen spesielt morsom, men det morsomme for oss var at vi vant, fortjent, sier Myggen.

Får ikke sove

Nils Johan Semb om Myggens innsats...«Han spilte en veldig god kamp». Myggen hører på pappa Sembs ros, og rødmer nesten litt.

- Erik, du er i stimen?

- Laginnsatsen var best, jeg er overrasket at jeg ble kåret til banens beste. Selvsagt er jeg glad for det, men det viktigste var at vi som lag fikk vist at vi kan spille fotball på et høyt nivå.

- En av spanjolene sa han ikke fikk sove etter denne kampen?

- Han er ikke alene, jeg får aldri sove etter en kamp.