Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tempogalskap venter Norge

Forventer feil i VM-åpningskampen.

REGNER MED FEIL: Thorir Hergeirsson mener tempoet til japanerne er så stort at det blir tekniske feil av det. Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX
REGNER MED FEIL: Thorir Hergeirsson mener tempoet til japanerne er så stort at det blir tekniske feil av det. Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX Vis mer

|||• Direkte 12.15: Følg Norge - Japan i vårt livestudio

SUZHOU (Dagbladet): Når Norge i dag VM-åpner mot Japan, vil det ende med et utslag på Richers skala om det ikke blir to norske poeng.

Så stor skal nemlig forskjellen være på disse lagene.

Men samtidig fastholder landslagssjef Thorir Hergeirsson at de norske jentene er nødt til å være skjerpet og på hugget fra start. De møter nemlig noen bein som kommer til å bevege seg i en utrolig hastighet.

- De har hentet litt fra Sør-Korea, gjennom stendbevegelser, krysningsspill og litt heng på skudd. Men kvaliteten er jo ikke helt den sammen, samtidig som de har blitt mye bedre de siste åra. De spiller et veldig hurtig spill, sier han til Dagbladet.

Forventer feil
For Norges del handler de tre første kampene mest om å komme skikkelig i gang i mesterskapet. Seks poeng skal innkasseres, noe annet vil være svært oppsiktsvekkende.

Selv om Japan bare tapte med fire mål mot EM-toer Spania for et par uker siden. I en testkamp her i Suzhou på torsdag tapte de med ti mot Sverige, etter at det var jevnt til pause.

- De er temposterke, løsvillige, går for raske avkast og har mye vekslingsspill. Dessuten er Karina Maki en god skytter med en bra slegge, sier assistenttrener Mia Hermansson Högdahl.

TAR INGEN SJANSER: De japanske spillerne går med munnbind på spillerhotellet, for å unngå smitte og luftforurensing. Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX
TAR INGEN SJANSER: De japanske spillerne går med munnbind på spillerhotellet, for å unngå smitte og luftforurensing. Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX Vis mer

Men det voldsomme tempoet deres er ikke alltid like effektivt.

- Noen ganger går det så fort at det blir en del feil av det, sier Thorir.

Hviler stjernene
I tillegg til masse tempo framover spiller japanerne stort sett utgruppert i forsvar.

- Det må vi være forberedt på. Da må vi holde bredden og være tøffe til å utfordre. Samtidig må vi være flinke til å få til en del linjebevegelser og blinde innstarter fra kantene i de rommene som åpner seg når de er utgruppert. Vi må tørre å utfordre, for det blir store rom, sier Hergeirsson.

Derfor ba Norge om at Brasil spilte litt utgruppert i testkampen på torsdag. Hergeirsson var brukbart fornøyd med hvordan de norske jentene løste det.

I de tre første kampene - mot Japan, Tunisia og Chile - kommer landslagssjefen trolig til å bruke Tonje Larsen og Kristine Lunde-Borgersen forsiktig. Spesielt Larsen må behandles med silkehansker, slik at kneet hennes ikke skal bli overbelastet.

- Vi har en plan og bygger dag for dag. De skal inn og makse i perioder, så får vi når og hvor ofte det skjer. De vil da komme inn med sine spisskvaliteter, sier Thorir.

PS! To spillere må sitte på tribunen i hver VM-kamp, og i dag er det Tonje Larsen og målvakt Terese Pedersen som hviler.

SPILLER IKKE: Tonje Larsen må brukes fornuftig i innledningen av mesterskapet, slik at Norge får nytte av henne når det virkelig gjelder. Hun spiller derfor ikke mot Japan. Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX
SPILLER IKKE: Tonje Larsen må brukes fornuftig i innledningen av mesterskapet, slik at Norge får nytte av henne når det virkelig gjelder. Hun spiller derfor ikke mot Japan. Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media