Tempokongen

Selv på en middels dag beviste Steffen Kjærgaard (26) at han er Norges ubestridte tempo-konge. På hjemmebane vant han sin fjerde NM-tittel på rad - 24 sekunder foran Bjørnar Vestøl. - Allerede som guttunge visste jeg at jeg hadde ei framtid som temporytter, sier Tønsberg-rytteren til Dagbladet.

Fjorårets verdensmester Thor Hushovd ble slått med 46 sekunder og havnet på fjerdeplass. Flere mente at tidlig startende Hushovd ble et offer for regn og våt asfalt, mens de sist startende fikk oppholdsvær.

Gikk på en smell

Den påstanden er Steffen Kjærgaard dypt uenig i.

- Når Thor taper letes det alltid etter forklaringer. Jeg var best mens han gikk på en smell. Det skal Thor bare være glad for, forklarer Kjærgaard.

- Hva mener du med det?

- Han har vært fenomenal helt fram til midten av juni. En nedtur må alle regne med i løpet av sesongen, og det er greit at den kommer nå og ikke før VM. For Thor er det morsommere å gjøre suksess der enn i NM.

Men for Steffen Kjærgaard var NM-triumfen viktig - spesielt fordi konkurransen går i hjembyen Tønsberg.

- Jeg ville vinne og klemte som vanlig til fra start. Men allerede etter 25 kilometer skjønte jeg at siste halvdel av løpet ville bli et forferdelig slit. Og det ble det.

- Hvordan skal du feire livet som norsk tempokonge?

- Jeg drar rett hjem til kjæresten og slapper av. Men i morgen (onsdag) skal jeg på grillfest sammen med venner. Da blir det god mat og masse rødvin.

Grillfest

- Vin fire dager før fellesstarten?

- Jeg er ikke flau for å innrømme at jeg er glad i både øl og vin. Etter 60 løp hittil i sesongen trenger jeg en psykologisk utladning, sier Steffen Kjærgaard til Dagbladet.