Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tenåringssensasjonen slått ut

Kuznetsova ble for sterk for Vaidisova.

17 år gamle Nicole Vaidisova slo ut to favoritter på sin vei til semifinalen i French Open. Men der sa det stopp.

Etter å ha tatt seg gjennom de første rundene møtte tsjekkiske Vaidisova den franske favoritten Amalie Mauresmo sist søndag. Og 17-åringen sendte sjokkbølger gjennom Roland Garros-publikummet da hun slo den franske spilleren 2-1 i sett.

Neste oppgave var kvartfinale mot Venus Williams tirsdag. Heller ikke da lot den 183 centimeter høye Vaidisova seg skremme, og vant 2-1 i sett.

Den nye tennisyndlingen hadde sensasjonelt spilt seg til semifinalen, hvor tidligere US Open-vinner Svetlana Kuznetsova ventet.

Vaidisova hadde nok en gang parkert nervene i garderoben, og vant første sett i torsdagens kamp 7-5.

I det andre fulgte spillerne hverandre til 6-6, og dermed var det klart for tiebreak. Nok en gang skygget spillerne hverandre, og etter ti baller sto det 5-5. Vaidisova var dermed to poeng fra en sensasjonell finale i French Open.

Men den mer rutinerte russiske spilleren holdt hodet kaldest, og vant de to neste ballvekslingene.

I tredje sett var det aldri noe tvil. Kuznetsova spilte ut en sliten 17-åring, og vant settet 6-2.

GOD START: Nicole Vaidisova klarte overraskende nok å spille seg til semifinalen i French Open, men der var det stopp - til tross for at hun vant første sett. Foto: EPA
GOD START: Nicole Vaidisova klarte overraskende nok å spille seg til semifinalen i French Open, men der var det stopp - til tross for at hun vant første sett. Foto: EPA Vis mer

Dermed var eventyret over for Vaidsova, den nyeste stjernen i kvinnenes tennis.

• Her er alle resultatene fra French Open

(ANB)

VANT 2-1 I SETT: Svetlana Kuznetsova er klar for finalen i French Open.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling