Emma Raducanu

Tenåringssensasjonen vant US Open

Den britiske 18-åringen Emma Raducanu vant US Open etter seier i to strake sett mot kanadiske Leylah Fernandez.

SJOKKET: Emma Raducanu jublet etter at seieren var sikret. Foto: NTB
SJOKKET: Emma Raducanu jublet etter at seieren var sikret. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Raducanu brukte en time og 51 minutter på å skrive tennishistorie med 6-4, 6-3.

Fernandez avverget to matchballer i egen serve da Raducanu ledet 5-2. Deretter spilte hun seg til to bruddballer i britens serve.

Raducanu måtte få behandling etter å ha skrubbet opp kneet, men med bandasje på det blødende kneet holdt hun nervene under kontroll, avverget bruddballene og servet hjem seieren.

Hylles

- Raducanu er første kvalifiseringsspiller som når en Grand Slam-finale, det er et eventyr og som 150 i verden. Det er ikke vanlig at slikt skjer, sa Discoverys tenniskommentator Christer Francke.

IMPONERER: Tennissensasjonen Emma Raducanu er klar for kvartfinale i US Open. Men sesongen har ikke bare vært en dans på roser. Video: Discovery + / Rødt Kort. Vis mer

- For en sensasjon. Masse gratulerer til Emma Raducanu. Du viste enorme ferdigheter og guts. Vi er enormt stolte, skriver Storbritannias statsminister Boris Johnson på Twitter.

Stjerneskuddet hylles i sosiale medier av en rekke kjente idretts- og mediepersonligheter.

- En megastjerne er født, skriver TV-reporter og tidligere politiker Nigel Farage.

Rørende hyllest

Turneringen ble spilt i New York, på 20-årsdagen etter terrorangrepene 11. september 2001. Noe finaletaperen brukte anledningen til å markere.

- Jeg vet denne dagen er spesielt vanskelig for New York og alle i USA. Jeg vil bare si jeg håper å være like sterk og motstandsdyktig som New York har vært de siste 20 årene, sa Fernandez.

Tatt verden med storm

Raducano har tatt tennisverden med storm den siste tiden, 18-åringen er «bare» ranket som nummer 150 i verden.

Der blir hun nok ikke lenge. Raducano er nemlig ansett for å være en av verdens mest lovende tennistalenter. 2002-modellen, som gikk ut av videregående med toppkarakterer i år, har på kort tid etablert seg til å bli en yndling i tennissirkuset.

Raducano herjet som juniorspiller og ble historisk da hun i sommer tok seg videre til 16-delsfinalen på hjemmebane under Wimbledon. Der kom hun inn som et wildcard og deltok for første gang i en Grand Slam-turnering.

Med sine 18 år og 239 dager ble hun den yngste briten til å nå så langt i den prestisjefulle turneringen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer