Du leser nå Dagbladet Pluss

Tenåringsstjernene du ikke hadde hørt om da Ødegaard slo igjennom

Disse åtte spillerne kjente du nok ikke til da Martin Ødegaard (19) slo igjennom i 2015. I dag er de stjerner.

SUPERSTJERNE MED VM-GULL: PSGs Kylian Mbappé var med på å vinne VM med Frankrike. Foto: Kirill Kudryavtsev / AFP / NTB Scanpix
SUPERSTJERNE MED VM-GULL: PSGs Kylian Mbappé var med på å vinne VM med Frankrike. Foto: Kirill Kudryavtsev / AFP / NTB ScanpixVis mer

21. januar 2015 ble Martin Ødegaard Real Madrid-spiller. Han hadde nettopp fylt 16 år og ble spådd en lysende karriere. Midtbanespilleren hadde blant annet debutert på det norske landslaget som 15-åring året før.

Snaut tre og et halvt år seinere er det uvisst hvor Martin Ødegaard (19), som står med én ligakamp for Real Madrid, ender opp på lån denne sesongen. Forrige sesong var han på utlån i nederlandske Heerenveen.

Dagbladet har tatt en titt på noen av de mest lovende tenåringene i verden som er født samme år som Ødegaard (1998) eller seinere, for å se hvor de var da Ødegaard for alvor skapte seg et navn på den store fotballscenen i 2015.

Dagbladet-kommentator Morten Pedersen har skrevet en kommentar som står til denne artikkelen med tittelen «Verdens beste Martin er beviset på at fotballens veier er uransakelige». Den kan du lese her.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

6 MÅNEDER*

UT ÅRET

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (449 kr/6 månader) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE*

PRØVEPERIODE

0 kr

(0 kr per dag)

KJØP 1 UKE*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 0 kr per 1 uke. 0 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (55 kr/uke) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr per 1 måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,76 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,76 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (449,-/6 måneder; 55,-/uke)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.