Tendensen som viser at Høgmo bør bytte ut halve suksesslaget

Landslagstrenerens dilemma: Kontinuitet eller form?

FORMSVIKT: Seks av de elleve som startet kampene mot Malta og Italia har hatt en nedadgående formkurven. Nå kan det være duket for forandringer til Ungarn-kampene. Grafikk: Kjell Erik Berg / Dagbladet
FORMSVIKT: Seks av de elleve som startet kampene mot Malta og Italia har hatt en nedadgående formkurven. Nå kan det være duket for forandringer til Ungarn-kampene. Grafikk: Kjell Erik Berg / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Norge - Ungarn, på TVNorge klokka 20.45

(Dagbladet): Etter jevnt gode landslagsprestasjoner i hele høst og et sterkt ønske om kontinuitet for Per-Mathias Høgmo, burde ikke laguttaket til Ungarn-kampen i kveld være altfor utfordrende.

Men i løpet av de siste ukene har det blitt nettopp det. Flere av bærebjelkene har mistet formen, og noen av dem har knapt spilt kamper.

For Høgmo blir det et spørsmål om han skal velge formspillere eller kontinuitet? Skal han velge de som har sett best ut på sine respektive klubblag den siste tiden eller de som har gjort det bra på landslaget, men slitt mer i sine klubblag?

Dessverre er det kun Omar Elabdellaoui, Vegard Forren, Alexander Tettey, Per Ciljan Skjelbred og Markus Henriksen som oppfyller begge kriteriene. Dermed får landslagstreneren et stort dilemma.

- Landslag er som et klubblag. Kontinuitet er svært viktig. Samtidig må man også har formspillere. Jeg synes Per-Mathias skal ha ros for uttaket sitt, siden han har fått med både de som leverte sist og de som er i best form, sier tidligere Rosenborg-trener Nils Arne Eggen til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer