- Tenk deg det verste presset du har opplevd, og gang det med hundre

Fjørtoft, Rekdal og Andersen om Köln og bundesligastart.

ENORMT TRYKK: Ståle Solbakken ante ikke hvilken medieorkan han satte i gang da han tok kapteinsbindet fra Lukas Podolski, og ga det til Pedro Geromel. - _Selve valget har jeg ikke tvilt på. Problemet har vært den ekstreme oppmerksomheten. Det har gjort at jeg alt for lenge har måttet bruke kreftene mine på noe som ikke umiddelbart gjør oss til et bedre fotballag, sa Ståle til Dagbladet tidligere denne uka. Foto: 
Eduard Bopp Sportfotografie
ENORMT TRYKK: Ståle Solbakken ante ikke hvilken medieorkan han satte i gang da han tok kapteinsbindet fra Lukas Podolski, og ga det til Pedro Geromel. - _Selve valget har jeg ikke tvilt på. Problemet har vært den ekstreme oppmerksomheten. Det har gjort at jeg alt for lenge har måttet bruke kreftene mine på noe som ikke umiddelbart gjør oss til et bedre fotballag, sa Ståle til Dagbladet tidligere denne uka. Foto: Eduard Bopp Sportfotografie Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): (Dagbladet): Opp gjennom tidene har 46 nordmenn spilt bundesligafotball.

Utover høsten blir tallet justert opp til 49, når Henning Hauger, Per Ciljan Skjelbred og Joshua King debuterer for sine klubber.

Dagbladet har snakket med tre norske bundesligahelter, som alle markerte seg kraftig i tysk fotball.

Både Jan Åge Fjørtoft, Jørn Andersen og Kjetil Rekdal gleder seg stort over det norske innrykket foran seriestart i kveld.

De tre er uenige om neste års bundesligamester, men er samstemte i at Ståle Solbakken er under hardt press som Köln-trener.

Kjetil Rekdal, tidligere Mönchengladbach og Hertha Berlin Dagbladet tipper Bayern München som vinner, hva er ditt topp 4-tips?

- Det blir Bayern, Dortmund, Schalke og det blir Leverkusen

- Hva taler for og mot at Ståle Solbakken blir en suksess i Köln?

- Det som taler for er at han er en god trener, kompetent og flink. Jeg er litt på tynn is her, men det virker som om han får folk med seg. Han er lett å forstå.

- Dersom resultatene går i mot, blir det et vanvittig trykk i Tyskland. Spesielt i Köln, med antall trenere de har hatt. Du har ikke tid til å tape fire kamper, du må ta poeng hele tida. Köln er spesielt, det er vanskelig å snu det hvis det blir uro. Hvis det ruller feil vei er blir det vanskelig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer