Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Tenk deg en Drogba som er drit lei av å sitte på benken

Dette drømmer Premier Leagues nyopprykkede om.

HAR EN DRØM: Queens Park Rangers' norske supportere kunne gjerne tenke seg en toppspiss før neste års comeback i den engelske toppdivisjonen. Foto: KEITH HAMMETT/Dagbladet
HAR EN DRØM: Queens Park Rangers' norske supportere kunne gjerne tenke seg en toppspiss før neste års comeback i den engelske toppdivisjonen. Foto: KEITH HAMMETT/Dagbladet Vis mer

(Dagbladet): Mens Norwich-supporterne er i lykkerus etter gårsdagens Premier League-opptur, sitter Queens Park Rangers-fansen fortsatt og venter på en avklaring av toppseriestatusen.

Først fredag får QPR vite om, og eventuelt hvor mange poeng det engelske fotballforbundet straffer klubben med etter kontroversen rundt Alejandro Faurlins kontraktsfornyelse. I verste fall kan klubben trekkes femten poeng og ende i playoff i stedet for direkte opprykk.

Vanskelig å holde seg
Uansett utfall er det stor sannsynlighet for at QPR befinner seg i toppserien neste sesong, all den tid klubben til Petter Vaagan Moen har vært utilnærmelige i årets Championship.

Og like mye som tilhengerne av de store klubbene involverer seg i den årlige krangelen om hvem som blir seriemester neste sesong, konsentrerer fansen av nykommerne seg om krangelen om hvem av dem som rykker ned.

De fem siste Premier League-sesongen har 1,4 av de nyopprykkede lagene rykket direkte ned påfølgende år. Det er med andre ord, og nok en gang snakker vi gjennomsnittlig, minst ett av de tre lagene som rykker opp til Premier League som overlever der den første sesongen.

Ikke gode nok nå
De to som i øyeblikket er klare, altså Norwich (garantert) og Queens Park Rangers (om ikke FA tukler med for mange av de 88 poengene klubben har samlet så langt i år), har to helt forskjellige utgangspunkt.

Norwich, som er eid av kokebokdronningen Delia Smith, har en økonomi på linje med et hvilket som helst konkursbo i den virkelige verden, mens Queens Park Rangers eies av flere av Englands mest pengesterke menn.

Men hvordan skal klubbene overleve i Premier League?

- Det er et godt spørsmål, sier formannen i QPR's skandinaviske supporterklubb, Kåre Svang, til Dagbladet.

- Stallen er ikke god nok for Premier League per i dag, men vi har pengesterke folk i ryggen. Mittal (en av eierne, red.anm) har sagt han er villig til å investere i nye spillere, men vi blir ikke noe nytt Chelsea eller Manchester City. Men klubben er avhengig av at det blir investert penger i nye spillere om vi skal overleve.

- Det viktigste er at vi får beholde manageren, det er helt udiskutabelt, sier lederen for Norwich City's supporterklubb, Hans-Olav Damstuen, til Dagbladet.

- Så må vi bygge videre på det vi har, et lag uten stjerner men med god arbeidsmoral. Vi har scoret tolv mål på overtid i år, det sier noe om moralen i laget. Men vi må forsterke, dagens lag er ikke godt nok for Premier League. Vi har tapt utrolig mye penger de siste årene så jeg er spent på hvor mye vi kan bruke på nye spillere, sier Damstuen.

Dette trenger de
Ifølge Damstuen trenger Norwich én eller to nye stoppere, en kantspiller, en sentral midtbanespiller og en spiss for å kunne ha en sjanse blant de store.

- Jeg tror vi skal hente tre eller fire spillere fra vår største konkurrenter i år. Spillere som Scott Sinclair og Ashley Williams fra Swansea, Steve Morrison i Millwall har jeg tro på. Spillere som ser på det å komme til oss som et steg opp. Det gjør ikke så mye om vi ikke bruker så mye penger på å forsterke, dette er en gylden mulighet til å komme i balanse økonomisk, sier Damstuen.

Også Svang i QPR mener klubben trenger en forsvarsspiller. I tillegg vil han se minst én klassespiss med hjemmebane Loftus Road.

- Det jeg tror man sikter seg inn på er dem som sitter på benken til klubber som Chelsea, kanskje Manchester United, spillere som er gode nok for Premier League men som vil spille mer enn de får i dag, sier Svang.

KANSKJE KLAR FOR PREMIER LEAGUE: Petter Vaagan Moens QPR har vunnet Championship, med mindre FA trekker dem for mange poeng.
KANSKJE KLAR FOR PREMIER LEAGUE: Petter Vaagan Moens QPR har vunnet Championship, med mindre FA trekker dem for mange poeng. Vis mer

- Berbatov?

- Ja, den typen spiller. Tenk deg en Drogba som er drit lei av å sitte på benken i Chelsea. Én sånn spiller ville dratt med seg så mye, både i form av å tiltrekke seg andre, men også på billett- og draktsalg. Men det fins spillere i West Ham og Birmingham også.

Gleder seg til de store
Og mens neste års Premier League-supportere kan drømme om spillere og se fram til en endeløs rekke av toppkamper neste sesong, er det alltid én kamp som er mer spesiell enn andre. Hatkampen, kampen man for all del bare skal vinne, om sesongen skulle ende med nedrykk.

- Den er enkel, det er Chelsea-kampen, sier Svang i QPR.

- Det er ikke noen tvil, Chelsea er hatlag nummer én, selv om Fulham også er et av hatlagene våre.

- Vi har ikke noen naturlig fiende i Premier League, men sist vi møtte Manchester United i Premier League vant vi 2-0 på Carrow Road. Da sto hele stadion og ropte «easy, easy». Å klå United igjen ville vært artig, sier Damstuen i Norwich.

Men er det egentlig realistisk at de klarer seg blant de store gutta?

- Ja, det tror jeg. Vi har ressursene som skal til. Det er å finne de rette spillerne som gjelder for oss. La oss si at vi ender mellom tiende og femtendeplass,det har jeg tror på, sier Svang.

- At det blir tøft, ja, men at det er realistisk å holde seg det tror jeg. Jeg tror vi skal klare å lage trøbbel for noen neste år, men at vi blir blant de seks, syv nederste lagene på tabellen, det tror jeg nok at vi kommer til å bli, sier Damstuen.

DOBBELT OPP: Norwich har rykket opp to år på rad og sikret seg et sugerør inn i tv-pengekassa med gårsdagens opprykk.Foto: PA/Scanpix
DOBBELT OPP: Norwich har rykket opp to år på rad og sikret seg et sugerør inn i tv-pengekassa med gårsdagens opprykk.Foto: PA/Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media