Tenk deg en norsk EM-playoff mot Sverige

Her er status i EM-gruppene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Med tre poeng mot Bulgaria i går kveld berget de norske landslagsgutta håpet om i det misnte å kapre tredjeplassen i gruppa H. Den plassen gir i verste fall playoffkamper mot en annen gruppetreer i november neste år.

For denne gangen har det europeiske fotballforbundet Uefa åpnet EM-sluttspillet for «halve Europa», og dermed er det langt enklere å kvalifisere seg for EM nå enn det noengang har vært.

Enkelt sagt betyr det at de to beste i hver av de ni gruppene går direkte til EM-sluttspillet. Sammen med dem går den beste treeren fra alle de ni gruppene. De åtte resterende gruppetreerne møtes til playoff.

Der vil landenes ranking avgjøre seedingen i playofftrekningen. Med Norges elendige form de siste årene betyr det nesten uansett at Norge trekkes mot en antatt bedre motstander om det skulle ende med playoff-kamper.

Favoritter i trøbbel I Norges gruppe har allerede de to store favorittene Italia og Kroatia full pott etter tre kamper, mens Norge og Bulgaria kjemper om den gyldne tredjeplassen.

I resten av gruppene er ikke bildet like tydelig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer