- Tenk deg hvordan kamp det kan bli. Det blir brutalt

Brækhus om et møte mellom Castillo og Mathis.

HARDTSLÅENDE DAMER: Cecilia Brækhus slo Anne-Sophie Mathis (innfelt) i fjor og Oxandia Castillo i går. Den norske verdensmesteren tror en kamp mellom de to hardtslående bokserne ville blitt «helt vilt». Foto: Terje Bendiksby og Vegard Grøtt, NTB Scanpix
HARDTSLÅENDE DAMER: Cecilia Brækhus slo Anne-Sophie Mathis (innfelt) i fjor og Oxandia Castillo i går. Den norske verdensmesteren tror en kamp mellom de to hardtslående bokserne ville blitt «helt vilt». Foto: Terje Bendiksby og Vegard Grøtt, NTB ScanpixVis mer

FREDERIKSHAVN (Dagbladet): For ett år siden vant Cecilia Brækhus kampen mot den franske knockout-eksperten Anne-Sophie Mathis på poeng i Frederikshavn.

I går vant den norske verdensmesteren kampen mot Oxandia Castillo på teknisk knockout i niende runde.

- Kampen mot Castillo går helt klart inn på topp tre-listen over høydepunkter i karrieren mine, men også kampen mot Mathis var veldig tøff, sier Brækhus.

Etter gårsdagens kamp roste hun den 18 år gamle jenta fra Den dominikanske republikk, som har VM-beltet i vektklassen over, men som ikke klarte å ta Brækhus sine tre belter i weltervekt. 

- Hun har et stort talent, og en dag kan hun bli verdens beste, etter at jeg har gitt meg, sa Brækhus etter kampen. 

Vil møte Brækhus på nytt Både Castillo og treneren hennes sa etter kampen i går at de ønsket en ny kamp mot Brækhus.

- Jeg er klar når hun er klar. Bare gi meg beskjed, så er jeg der. Men jeg må trene litt mer hvis jeg skal slå henne, sa Castillo til Dagbladet. 

Brækhus promotor Nisse Sauerland har ingen umiddelbar plan om et nytt møte med 18-åringen, men anbefaler Castillo å møte nettopp Anne-Sophie Mathis, som Brækhus vant over i september i fjor.

- Jeg skal be systemet rundt Mathis om å sjekke ut muligheten, sier Sauerland til Dagbladet.

- Det kan bli brutalt Og siden både kampen mot Mathis og gårsdagens kamp mot Castillo har vært to av de tøffeste kampene Brækhus har gått tror hun det kan bli en spennende kamp hvis de to møtes.

- Herregud, tenk deg hvordan kamp det kan bli. Det blir brutalt, det er alt jeg har å si, sier Brækhus til Dagbladet.

- Det blir bomber og granater. Det blir brutalt, og da snakker jeg om om brutalt på en skala med både menn og kvinner. Det blir helt vilt, og en åpen kamp.

Nå skal Brækhus slappe av litt og ta en velfortjent ferie før hun skal se seg om etter en ny verdig motstander.