- Tenk hvis Messi kunne bruke høyrefoten sin også?

Zlatan mener venstrebeinte er en egen rase.

HYLLER MESSI: Men Zlatan Ibrahimovic tror argentineren kunne vært enda bedre om han også brukte høyrefoten sin. Foto:     AFP PHOTO / OLIVIER MORIN
HYLLER MESSI: Men Zlatan Ibrahimovic tror argentineren kunne vært enda bedre om han også brukte høyrefoten sin. Foto: AFP PHOTO / OLIVIER MORINVis mer

Zlatan Ibrahimovic hyller Lionel Messi foran tirsdagens kvartfinaleoppgjør i mesterligaen mellom Barcelona og Milan.

Den første semifinalen i Milano endte 0-0, og manges øyne vil være rettet mot Zlatan når han returnerer til Camp Nou. Det var der svensken spilte, før han sluttet seg til Milan.

Mange venter på en ny spissduell mellom Zlatan og Messi. Zlatan mener at Messi er verdens beste, og at han til og med kunne ha vært enda bedre.

- Jeg tror spillere som er venstrebeinte er ekstremt tekniske ettersom de bare bruker venstrefoten. De er meget avhengig av venstrefoten, mens vi høyrebeinte kan bruke begge. Om det er en fordel eller? Jeg tror det er en fordel, men Messi trenger ikke høyrefoten. Han bruker bare venstre, og likevel er han verdens beste. Tenk om han hadde brukt høyrefoten i tillegg? Da hadde vi vært enda større fans enn vi allerede er, sier Zlatan i et intervju som sendes på svensk TV 3 mandag kveld.

Bedre
Zlatan selv strever hele tiden med å bli bedre han også.

- Jo eldre jeg blir, jo bedre blir jeg. Jeg fungerer som en god vin, mener Zlatan.

I intervjuet snakker Zlatan om forholdet sitt til Sverige og kaller det kjærlighet. Han sier at han er en hardtarbeidende sjel som ikke har kommet lett til det.

- Jeg kommer ikke fra sølvfatsskolen. Det er lett å danse når du vinner, men du skal danse også når du taper. Det er da du viser mot, sier Zlatan.

Spenning
Utgangspunktet foran tirsdagens returoppgjør i mesterligaens semifinaler er vidt forskjellig. Bayern München slo Marseille 2-0 på bortebane, og avansementet virker nokså klart foran kampen i München.

På Camp Nou blir det annerledes. Der er det mer åpent etter det målløse førsteoppgjøret. Milan la seg bakpå på hjemmebane, og mange mener at klubben må gjøre det samme i Barcelona. De mener at klubben må satse på å ta seg videre på straffespark.

Barcelona-trener Pep Guardiola tar ikke lett på oppgaven, selv om laget stiller som favoritter på hjemmebane.

I helgen ble Athletic Bilbao slått 2-0.

- Dette blir noe helt annet enn Bilbao. Bilbao forsvarer seg ikke, de prøver å ta oss. Det er noe helt annet enn Milan. Det blir som natt og dag, mener Barca-treneren.

Pedro mener nøkkelen ligger i tålmodigheten.

- Vi er nødt til å være forsiktig og tålmodig. Milan har noen fantastiske spillere, og de vil ikke gjøre det enkelt for oss. Selv om vi styrer kampen, kan vi aldri slappe av. Da straffer de oss straks. Italienske lag er veldig dyktig til det, sier vingespilleren Pedro.

(NTB)