«Tenk om de scorer et fjerde! Tenk om de scorer et fjerde!»

Nervøs Zlatan mener Arsenals nesten-mirakel var uakseptabelt.

UAKSEPTABELT: Zlatan Ibrahimovic mener Arsenals nesten-mirakel var uakseptabelt. Foto: AFP Photo / Giuseppe Cacae / Scanpix
UAKSEPTABELT: Zlatan Ibrahimovic mener Arsenals nesten-mirakel var uakseptabelt. Foto: AFP Photo / Giuseppe Cacae / ScanpixVis mer

(Dagbladet): Arsenal - Milan 3-0 (3-4 sammenlagt)

Arsenal holdt på å gjøre det umulige mulig, men etter en utrolig førsteomgang gikk laget tom for krefter i andre omgang og Milan slapp med skrekken. Massimiliano Allegris menn er dermed klare for kvartfinale.

Etter kampslutt satt Zlatan Ibrahimovic seg ned på kne med ansiktet i henda. Han mener nesten alt gikk feil for Milan i nord-London.

- Vi skal ikke tape en slik match. Man kan tape på mange måter, men måten vi tapte på i dag synes jeg ikke er akseptabelt. Vi er Milan og vi skal være sterkere og lang mer stabile enn vi var. Det virker ikke som vi viste noe trygghet i det hele tatt, sier Zlatan til Expressen.

Forsiktige Han forsto tidlig at alt ikke stemte for de italienske mesterne.

SÅ NÆR: Christian Abbiati redder Robin Van Persies chipforsøk fra kort hold. Foto: Reuters / Eddie Keogh / Scanpix
SÅ NÆR: Christian Abbiati redder Robin Van Persies chipforsøk fra kort hold. Foto: Reuters / Eddie Keogh / Scanpix Vis mer

- Kampen begynte helt feil, akkurat slik den gjorde for Arsenal på San Siro. Sånn er fotballen, men jeg tror vi må være mer stabile og vise mer sikkerhet uansett hvem vi møter, sier svensken og legger til:

- Vi tenkte for mye på hjemmeresultatet, og ble for forsiktige. Vi turte ikke spille vårt eget spill. Da de fikk det andre og tredje målet i første omgang hadde de 45 minutter igjen der de hadde mulighet til å score både det fjerde og femte målet. Det var flaks at de ikke gjorde det. Det var ingen bra kamp av oss på noen måte.

Kjeftet på lagkameratene I pausen kjeftet Zlatan på lagkameratene for å få de til å våkne.

- Jeg prøvde å snakke til dem, men det er ikke lett å ligge under med 3-0 og vite at du risikerer å ryke ut. Vi gjorde det litt bedre i andre omgang.

- Men når man spiller i en stor klubb som Milan kan det her bare ikke skje. Kvartfinaleplasser havner litt i skyggen etter det som skjedde her i dag, sier Ibrahimovic.

DEPPER: Tomas Rosicky - som spilte en meget god kamp i går - depper etter kampslutt. Foto: Reuters / Eddie Keogh / Scanpix
DEPPER: Tomas Rosicky - som spilte en meget god kamp i går - depper etter kampslutt. Foto: Reuters / Eddie Keogh / Scanpix Vis mer

- Hva tenkte du da sluttsignalet gikk?

- Det var en lettelse. På hvert angrep de hadde tenke jeg: «Tenk om de scorer et fjerde! Tenk om de scorer et fjerde!». Mentalt var det veldig tungt. Heldigvis klarte vi å unngå det, og heldigivis vant vi 4-0 hjemme.