- Tenk om det var en bombe og ikke et flagg

UEFA-presidenten advarer mot terror etter droneepisode.

TERRORFARE. UEFA-president Michel Platini tar droneepisoden i EM-kvalifiseringskampen mellom Serbia og Albania som et varsel. Han ble skremt ved tanken om at en drone kan bli utstyrt med en bombe under en stor fotballkamp. Foto: AFP.
TERRORFARE. UEFA-president Michel Platini tar droneepisoden i EM-kvalifiseringskampen mellom Serbia og Albania som et varsel. Han ble skremt ved tanken om at en drone kan bli utstyrt med en bombe under en stor fotballkamp. Foto: AFP.Vis mer

UEFAS president Michel Platini ble skremt av droneepisoden i landskampen mellom Serbia og Albania.
Han frykter at en drone utstyrt med en bombe kan skape en katastrofe under en stor fotballkamp.

Under tirsdagens EM-kvalifiseringskamp kom det inn en drone over stadion utstyrt med et flagg med politisk budskap.
Det ble så stort oppstyr, både på tribunen og blant spillerne, at dommeren ble tvunget til å blåse av kampen.

Michel Platini har tidligere uttalt at en fotballkamp mellom to lag med utenomsportslige konflikter kan være svært risikofylt, uten tilstrekkelig sikkerhetsopplegg.

Etterforskes - Vi har startet etterforskning av hva som hendte i Beograd. Vi avventer rapport, men tenk om at dronen bar en bombe, og ikke et flagg, sa Platini til den franske TV-stasjonen TF1.
- Hva da, spurte Platini.

- Vi må være svært forsiktige og aktpågivende. Alt er blitt farligere, spesielt i områder som er politisk betente, sier UEFA-presidenten.

ADVARER. Michel Platini advarer for terror etter droneepisoden i kampen mellom Serbia go Albania tirsdag. Foto: AFP.
ADVARER. Michel Platini advarer for terror etter droneepisoden i kampen mellom Serbia go Albania tirsdag. Foto: AFP. Vis mer