Tenk om FIFA hadde hatt våpen

Det Internasjonel Fotballforbundets handlinger, eller mangel på handlinger, om Qatar-VM i 2022 gjør at det er en skam å være fotballidiot. Og NFF burde forlengst ha sagt, takk for følget så langt.

BLATTERS MAFIA: FIFA er en mafiafilm til terningkast 1, men vi skal være glade for at organinasjonen kke har fått midletidig bevæpning, da hadde vi fotballhoder virkelig måtte trekke fra hofta. Foto: NTB Scanpix Foto: John Terje Pedersen / Dagbladet
BLATTERS MAFIA: FIFA er en mafiafilm til terningkast 1, men vi skal være glade for at organinasjonen kke har fått midletidig bevæpning, da hadde vi fotballhoder virkelig måtte trekke fra hofta. Foto: NTB Scanpix Foto: John Terje Pedersen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Fotball-VM i 2022 skal som kjent avholdes i Qatar. VM vil da for første gang bli spilt i Midtøsten, men tildelingen av midtøstenmesterskapet kom særs overraskende på de fleste av oss som bruker alt for mye tid på fotball ettersom Qatar er en stat uten særlig fotballtradisjoner, og som bygger de alle anleggene opp fra bunnen av. Og, det koster blod.

Fotball-VM har tidligere utfoldet seg i sin vakre velde i juni og juli, men i 2022 blir det etter alt å dømme i november og desember fordi sommertemperaturen i monarkiet, og i hovedstaden Doha, ikke akkurat er perfekt for utendørsaktiviteter der mannfolk er løpende rundt i kortbukser og tatoveringer.

I går hadde Aftenpostens reporter, Anne Håskoll-Haugen, en prisverdig reportasje på trykk fra Qatar der hun hadde snakket med Rahul og Kamal - dekknavn - som har jobbet med å bygge anlegg slik at FIFAS småkonger kan ankomme og sole seg i den glansen som for lengst er fratatt dem - med rette. (Tenk om FIFA-IS hadde vært midlertidig bevæpnet, de hadde invadert Norway Cup, Bohemen og Gamle Gress).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.