Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tenk om FIFA hadde hatt våpen

Det Internasjonel Fotballforbundets handlinger, eller mangel på handlinger, om Qatar-VM i 2022 gjør at det er en skam å være fotballidiot. Og NFF burde forlengst ha sagt, takk for følget så langt.

BLATTERS MAFIA: FIFA er en mafiafilm til terningkast 1, men vi skal være glade for at organinasjonen kke har fått midletidig bevæpning, da hadde vi fotballhoder virkelig måtte trekke fra hofta. Foto: NTB Scanpix Foto: John Terje Pedersen / Dagbladet
BLATTERS MAFIA: FIFA er en mafiafilm til terningkast 1, men vi skal være glade for at organinasjonen kke har fått midletidig bevæpning, da hadde vi fotballhoder virkelig måtte trekke fra hofta. Foto: NTB Scanpix Foto: John Terje Pedersen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fotball-VM i 2022 skal som kjent avholdes i Qatar. VM vil da for første gang bli spilt i Midtøsten, men tildelingen av midtøstenmesterskapet kom særs overraskende på de fleste av oss som bruker alt for mye tid på fotball ettersom Qatar er en stat uten særlig fotballtradisjoner, og som bygger de alle anleggene opp fra bunnen av. Og, det koster blod.

Fotball-VM har tidligere utfoldet seg i sin vakre velde i juni og juli, men i 2022 blir det etter alt å dømme i november og desember fordi sommertemperaturen i monarkiet, og i hovedstaden Doha, ikke akkurat er perfekt for utendørsaktiviteter der mannfolk er løpende rundt i kortbukser og tatoveringer.

I går hadde Aftenpostens reporter, Anne Håskoll-Haugen, en prisverdig reportasje på trykk fra Qatar der hun hadde snakket med Rahul og Kamal - dekknavn - som har jobbet med å bygge anlegg slik at FIFAS småkonger kan ankomme og sole seg i den glansen som for lengst er fratatt dem - med rette. (Tenk om FIFA-IS hadde vært midlertidig bevæpnet, de hadde invadert Norway Cup, Bohemen og Gamle Gress).

Rahul og Kamlas historier er rystende. De har vært undercover og forteller om hvordan gjestearbeidere lønnes og nektes grunnleggende menneskerettigheter.

BBC og andre har tidligere avslørt at arbeidere dør under jobbingen med anleggene. Skjer det noe fra FIFA-hold? Nei, det skulle tatt seg ut. Organisasjonen styres jo av en etterforsket Blatter, han som leder FIFA som en middels mafiafilm. Pokker, det er faktisk en skam å være fotballpunch.

Supportere, og vi sedate pressefolk, burde skamme oss i 2 x 45 minutter hver eneste dag, men hadde et vært noe tak i Norges Fotballforbund kunne de - selv om NFF er en liten fis i det store bildet - sagt at nok er faen meg nok. Vi trekker oss ut til det er orden i rekkene: Handshake for Justice, hilsen Yngve og Kjetil.

Pubquiz: Skjer det, tror du? Nei, vi skal jo møte Malta og da skyves ubehagelighetene under teppet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!