HÅPER PÅ FELLAH OG DISKERUD: Henning Berg regner med at Drillo tar ut to nye spillere til landskampene mot Sveits og Kypros, og han håper det blir to midtbanespillere i Mohammed Fellah og Mikkel Diskerud. 
Foto: Erlend Aas / Scanpix
HÅPER PÅ FELLAH OG DISKERUD: Henning Berg regner med at Drillo tar ut to nye spillere til landskampene mot Sveits og Kypros, og han håper det blir to midtbanespillere i Mohammed Fellah og Mikkel Diskerud. Foto: Erlend Aas / ScanpixVis mer

- Tenk om han tar nivået og er helt konge

Bergs råd til Drillo: Ta med to debutanter i troppen.

(Dagbladet): Egil «Drillo» Olsen tok i går ut en 21-mannstropp til VM-kvalifiseringskampene mot Sveits og Kypros 12. og 16. oktober.

Samtidig holdt han døra på gløtt for å utvide troppen med to mann - en mulighet Henning Berg håper han benytter seg av.

Vår tidligere landslagskaptein, med 100 landskamper på CV'en, synes Drillo bør hente inn to ekstra midtbanespillere.

Den ene er Mohammed Fellah - det andre Mikkel Diskerud, som i et intervju med Adresseavisen i dag åpner for å bytte ut USA med Norge.

- Det er på midten vi har størst utfordringer. Selv om Ruben Yttergård Jensen og Markus Henriksen klarte seg bra mot Slovenia sist, var de klart best etter at Drillo la om til 4-4-2. Slik kommer vi ikke til å spille mot Sveits, sier Berg til Dagbladet.

En mye bedre innbytter
Drillo har uttalt gang på gang at han har rundt ti midtbanespillere som er omtrent jevngode, og at han gjerne skulle sett at noen av dem skilte seg mer ut.

Berg skjønner hva han mener, men er ikke helt enig. Han mener Mohammed Fellah vil være en mye bedre mann å sette inn fra benken enn de andre indreløperne Drillo har i troppen.

MELDER SEG TIL TJENESTE: Men Mikkel Diskerud tror ikke Drillo er så begeistret for ham. 
Foto: Ned Alley / NTB scanpix
MELDER SEG TIL TJENESTE: Men Mikkel Diskerud tror ikke Drillo er så begeistret for ham. Foto: Ned Alley / NTB scanpix Vis mer

- Fellah er ganske annerledes enn de fire indreløperne Drillo har tatt med, og en klart bedre innbytter. Slik Norge spiller vil kanskje de fire andre være bedre egnet til å starte kampen, men alle de fire kommer ikke til å starte samtidig. To av dem vil starte, og så kommer kanskje én eller to av dem inn. Drillo bør ha med en joker med det lille ekstra, som kan gjøre det spesielle. Han har ikke prøvd Fellah i det hele tatt, han har ikke vært innom landslaget og mislyktes. Tenk om han tar nivået og er helt konge. Det er fullt mulig. Vi har ennå ikke sett potensialet, sier Berg.

- Formspiller nummer én
Fellah var ikke inne i startelleveren til Vålerenga i sesongoppkjøringen og i de første seriekampene. Mens førstelaget dro til Sverige og spilte treningskamper, var Fellah igjen i Oslo og spilte med rekruttene.

Men Fellah har vokst seg stor utover sesongen, og gjenskapt formen fra 2010, da han også boltret seg i Tippeligaen. Men altså ikke nok til å overbevise Drillo.

- Jeg skal ikke si at han definitivt burde fått muligheten tidligere. Men nå bør han være i troppen, han har gjort nok i Tippeligaen til det. Han er formspiller nummer én. Det finnes ikke mer kreativ midtbanespiller her hjemme. VIF skal prise seg lykkelige over at de ikke lot ham sitte lenger på benken enn de gjorde, sier Berg.

TIPPELIGAENS FORMSPILLER: Mohammed Fellah. 
Foto: Anette Karlsen / NTB scanpix
TIPPELIGAENS FORMSPILLER: Mohammed Fellah. Foto: Anette Karlsen / NTB scanpix Vis mer

Mikkel Diskerud har for mange framstått som det beste av mange RBK-kjøp i det forrige overgangsvinduet. Han har spilt U-landskamper og treningskamper for A-landslaget til USA, men kan fortsatt spille for Norge ettersom han ikke har deltatt i kvalifisering og mesterskap.

- Hvis Diskerud vil, er han så god at han kan gå rett inn på laget til Drillo. Jeg regner med at Drillo tar med seg to spillere til, og jeg håper det blir Fellah og Diskerud, sier Berg.