- Tenker bare på å vinne

BUCURESTI: Romania er Øst-Europas beste lag, spiller hjemme og går til kampen med optimisme og 3- 0 over Bosnia i kval-premieren. Derfor lukter det start-trøkk mot Norge. Men Nils Johan Semb er forberedt - forberedt på alt. Fordi han allerede har spilt kampen i hodet sitt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Jeg har en plan, sier Norges landslagstrener til Dagbladet. - Eller to om du vil, eller tre. Og jeg har alltid det - jeg skaper alltid et bilde av en rekke forskjellige kamputviklinger inne i hodet mitt.

- Bare på den måten kan jeg vite hva jeg skal gjøre når jeg gjøre det.

Siden Drillo overtok i 1990, har Norge spilt 65 kvalifiserings- og sluttspillkamper. I 36 av dem har vi scoret det første målet. Og statistikken over disse kampene - som forteller at vi har vunnet 32 og spilt fire uavgjort - er så imponerende god at sjøl Nils Johan Semb hevet øyenbrynene i går ettermiddag.

Fordi den altså forteller at Norge aldri har tapt en avgjørende kamp verken med Drillo eller Semb når laget har scoret det første målet.

På Steua Stadion her i Bucuresti i kveld er imidlertid sansynligheten størst for at det er hjemmelaget som scorer først. Den delen av vår moderne fotballfortid - som handler om 23 kamper fordelt på tre seirer, åtte uavgjort og tolv tap - må det derfor tas hensyn til. For du regner ikke med 0- 0 slik vi har spilt seks ganger siden 1990.

Man spiller for å vinne med de tapsmulighetene det gir.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer