Tenker bare på OL

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): Liv Grete Skjelbreid Poirée, Frode Andresen, Ole Einar Bjørndalen, Halvard Hanevold og Egil Gjelland har vært mentalt ferdige med årets sesong siden VM tidlig i februar. Siden har de tenkt nesten bare på OL neste vinter. Og er plutselig helt uovervinnelige.

VM i Slovenia ble avsluttet 11. februar. Samme dato neste vinter innleder skiskytterne OL med normaldistanse i Soldier Hollow.

- Vi dro hjem fra VM nøyaktig ett år før OL. Der og da begynte jeg OL-forberedelsene. Siste delen av sesongen er starten på treningsperioden for neste år. Flere av de andre tenker også slik, sier Halvard Hanevold, som i går kopierte tredjeplassen fra VM-sprinten.

Bare Ole Einar Bjørndalen og suverene Frode Andresen slo Hanevold. Tross tre strafferunder vant Andresen med 19,5 sekunder.

Vi spurte Frode:

- Er du Norges beste skiløper i fri teknikk akkurat nå?

Han svarte slik:

- Nei, Thomas Alsgaard i toppform er bedre.

Alsgaard har gitt opp sesongavslutningen på grunn av total formsvikt.

Dropper v-cupen

Med våre to beste skiskyttere har formkurven gått motsatt vei av Alsgaards. På fem konkurranser siden VM-fiaskoen har Bjørndalen tre seirer og to andreplasser.

Andresen har to seirer og to andreplasser.

På fire individuelle VM-løp var Bjørndalens sølv på fellesstarten alt duoen vant.

- Jeg følte at jeg var i bra langrennsform under VM også. Men da bommet jeg for mye, sier Bjørndalen.

Som allerede har tenkt så mye på OL at han har bestemt seg for å kutte ut flere løp i v-cupen neste år for å gjenta suksessen fra prøve-OL for to uker siden (tre seiere på fire dager).

- OL er viktigere enn v-cupen, sier Bjørndalen.

Legger planer

Frode Andresen gikk bortimot sitt livs løp i langrennssporet i går. Men akkurat som Bjørndalen og Hanevold var han minimalt opptatt av trippelseieren og veldig opptatt av OL i går.

- Hvorfor kommer formen så seint?

- Jeg har vært i høyden noen uker i USA nå. Kan hende det slår positivt ut, sier han.

De neste ukene skal opplegget for neste sesong ferdigspikres.

- Vi skal sette oss ned og finne ut hva jeg må gjøre annerledes, sier Frode.

Liv Gretes beste

Liv Grete Skjelbreid Poirée gikk 7,5 kilometer og skjøt ti skudd på 23.29,5 minutter - og slo Magdalena Forsberg med ett minutt og 46 sekunder.

- Mitt livs beste løp, sier hun.

- Når begynte du å tenke på OL?

- Det har jeg gjort helt siden VM i Kollen i fjor. Årets sesong er bare en mellomsesong, sier Liv Grete, som sto over det siste rennet i Lake Placid før gårsdagens på grunn av sykdom og dro hjem til pleie hos mamma.

- Jeg er en mammadalt, sier hun.

I går var konkurrentene småjenter.

PS: Ole Einar Bjørndalen kan passere Raphael Poirée på jaktstarten i dag og fellesstarten i morgen, og revansjere fjorårets nederlag på målstreken.

- Da blir det vel en skikkelig seiersfest?

- Fest? Det blir det uansett.