«Tenker ikke på å bli toppscorer»

Valencia- Racing Santander 1- 0. Lørdag kunne Dagbladet fortelle at John Carew er kåret til årets overraskelse i spansk fotball av avisa El Pais. I går kvitterte Store-John med å bli matchvinner da Valencia slo Racing Santander 1- 0 hjemme.

Carew ligger nå på femteplass på toppscorerlista i den spanske ligaen med åtte mål. Men den unge nordmannen tenker overhodet ikke på å bli toppscorer i debutsesongen. Alaves-spilleren Jari Moreno topper lista med 13 mål.

- Nei, jeg tenker ikke på å bli toppscorer i det hele tatt. Jeg må bare konsentrere meg om laget, og da får målene bare komme naturlig, fortalte Carew til nettstedet sportycom.com i går kveld.

Om målet mot Santander, sier han:

- Scoringen var ikke enkel. Jeg var i en duell med en av Santanders forsvarsspillere. Målet satte jeg inn fra 5- 6 meter etter en retur fra keeper.

Eventyrlig suksess

Den eventyrlige Spania-suksessen bare fortsetter for 21-åringen. I tillegg til seriemålene har Store-John til nå levert seks målgivende pasninger i Valencia-trøya. Han har også scoret ett mål for laget i Champions League.

Kanskje ikke så rart at fotballgale spanjoler trykker den store bamsen fra nord til sitt bryst.

Men å kalle ham «verdens beste spiss», slik den spanske avisa El Pais nylig gjorde, er å ta munnen for full:

- John selv er veldig klar over at det er en god bit igjen til verdens beste. Men han er i ferd med å bli blant de 10- 15 mest profilerte spillerne i verdens beste liga, sier agent Per Flod til Dagbladet.

Gullkantet skoavtale

Og suksessen er i ferd med å betale seg. Lenge har Store-John og agent Per Flod hatt is i magen i påvente av sterkere forhandlingskort når de skal tegne skoavtale.

- Nå er vi i forhandlingsposisjon med tre skoleverandører. Vi har stor tro på at en avtale er i boks i løpet av en måneds tid, sier Flod.

Og det kommer ikke til å dreie seg om småpenger. Interessentene har strømmet på i takt med Carews vellykkede eskapader i Valencia-trøya.

- John og jeg har hatt is i magen tidligere også. Hver gang har det lønnet seg. Jeg ønsker ikke å gå ut med konkrete tall, men undertegner vi, blir det den beste skoavtalen en norsk fotballspiller noen gang har inngått.

- Du sitter på en gullfugl?

- Jeg sitter på en fryktelig kjekk gutt som er veldig god til å spille fotball, sier Flod.

<B>HELT SJEF:</B> John Carew (21) avgjorde kampen mot Racing Santander.