Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

-  Tenker ikke på Champions League

Rosenborg-direktør Nils Skutle mener Rosenborg ikke kan tenke på et comeback i Champions League i den situasjonen de befinner seg i nå.

Ekstrainntekter fra Champions League har helt til i år vært en vane for trønderne siden de kom med i turneringen i 1995. I fjor rant det inn 25 millioner fra spill i Europas gjeveste serie. Etter sjuendeplassen i fjorårets serie må de i år klare seg uten de ekstra millioninntektene.

Uten at det bekymrer direktør Nils Skutle.

-  Pengene vi har tjent på Champions League er penger vi aldri har regnet med i budsjettene våre, og derfor blir ikke forskjellen så markant. Champions League har bare vært en jackpot, sier Skutle til Dagbladet.

385 millioner

I år har Rosenborg et totalt budsjett på 125 millioner, fem millioner mer enn i fjor. Klubben har en egenkapital på 385 millioner kroner, så selv om det ikke blir spill i Europa i år, sliter ikke trønderne økonomisk.

-  Det er klart det har vært et pluss med Champions League, både sportslig og økonomisk, men vi har vært innstilt på at det kunne ta slutt. Det er en klar sammenheng mellom inntekt og prestasjoner i Europa, og også vi må øke inntektene og minske utgiftene våre, sier Rosenborg-direktøren, som understreker at klubben nå bare ønsker å tenke på det sportslige.-  Vi tenker ikke på Champions League nå, det viktigste er å prestere på banen. Budsjettene er i balanse, så vi tenker på det sportslige.

Europa-ambisjoner

Pengene Rosenborg har tjent på europacupsill har gått til investeringer som ny stadion, treningsfasiliteter, klubbhus og eiendom. Nå må de i stedet tjene de ekstra pengene på andre ting.

-  Jeg føler vi har unngått å bli avhengig av jackpoten Champions League har gitt oss, og nå må vi få inntekter fra Tippeligaen og annet spill. Vi har blant annet budsjettert med 18 000 tilskuere på kampene, mens vi har hatt rundt 20 000, forklarer Skutle.

Klubben har i mange år hevdet seg i Europa, og naturlig nok er det målet også i årene framover, men først må Rosenborg klatre på tabellen.

-  Våre ambisjoner er jo relatert til europacupspill. Om det er Champions League eller UEFA-cup er ikke så viktig for oss.I dag møter Rosenborg Lyn på Ullevaal. Begge lagene står med 11 poeng etter åtte kamper, og vil kjempe desperat etter tre viktige poeng. Skulle Rosenborg tape kampen, frykter Skutle at gullet blir vanskelig.

-  Ser langt ut

-  Det ser langt ut opp til Lillestrøm og Brann, men vi kan ikke snakke om tabell eller hva de andre lagene gjør nå. Vi må ta tre poeng og kjempe oss tilbake der vi skal være, i toppen, undertreker han.

Selv om pengene fra Champions League uteblir i år, betyr ikke det at spillerkjøpene gjør det samme. Rosenborg jakter fortsatt på forsterkninger når overgangsvinduet åpner i sommer.-  Det er kjøp og salg i alle klubber, også i Rosenborg, og vi har fortsatt midlene som behøves, sier Skutle.

RIK: Nils Skutle
SLITER: Rosenborg og Per Ciljan Skjelbred sliter i Tippeligaen, men økonomisk har de ingen problemer.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling