Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Tenker ikke på noe annet enn å bli i Godset

Marcus Pedersen blant Tippeligaens heiteste etter nytt drømmetreff.

SUPERTREFF: Få - om noen tenåringer i Tippeligaen - besitter den råskapen som Marcus Pedersen (t.h.) gjør. Seiersmålet mot Viking oste det klasse av. Joel Riddez var førstemann borte hos 19-åringen for å markere perlemålet som berget tippeligakontrakten til Godset.Foto: Thomas Rasmus Skaug/Dagbladet
SUPERTREFF: Få - om noen tenåringer i Tippeligaen - besitter den råskapen som Marcus Pedersen (t.h.) gjør. Seiersmålet mot Viking oste det klasse av. Joel Riddez var førstemann borte hos 19-åringen for å markere perlemålet som berget tippeligakontrakten til Godset.Foto: Thomas Rasmus Skaug/Dagbladet Vis mer

||| DRAMMEN (Dagbladet.no): Strømsgodset - Viking 2-1.

Med et av Tippeligaens minste budsjetter til sin disposisjon, var Strømsgodset-trener Ronny Deila tvunget til å satse dristig og ungt på overgangsmarkedet foran årets sesong.

Selve kroneksempelet på denne «påtvungne» strategien var en 18-åring fra Stange med et udiskutabelt potensial, men et nokså frynsete rykte for sin livsførsel utenfor det grønne rektangelet.

Et drøyt år etter at Marcus Pedersen flyttet fra Hamar til Drammen og byttet HamKam med Godset, viser fasiten noe så sjelden som en tenåring med et tosifret antall mål i Tippeligaen. Sammen med Starts Mads Stokkelien, er han den første siden Trond Fredrik Ludvigsen til å klare den bedriften.

Det er med andre ord god grunn til å sette et ruvende utropstegn bak navnet Marcus Pedersen.

Spørsmålet er om Godset har råd til å beholde juvelen også neste år om det skulle tikke inn lukrative tilbud på faksmaskinen på klubbhuset på Gulskogen.

- Jeg har igjen to år av kontrakten med Godset. Jeg liker meg godt i Drammen og i Godset, og tenker ikke på noe annet enn at jeg blir værende, sier Pedersen til Dagbladet.

Perletreff
Pedersens tiende fulltreffer for sesongen var en scoring verdig merkelappen «internasjonalt tilsnitt». Riktignok gjorde Håkon Skogseid det mulig med klareringsspill av den ytterst selsomme sorten,  men besluttsomheten, balansen, kraften og presisjonen i 19-åringens avslutning, var nesten verdt både inngangspenger og fornyet tippeligakontrakt alene.

Reserven til reservekeeper Artur Kotenko, Aslak Falch, fikk slengt opp en hånd i refleks, men var ikke i nærheten av å bremse ballens bestemte ferd mot lengste kryss.

- Jeg tenkte bare på kline den inn, og så satt den oppi der. Du kjenner det med en gang når du treffer riktig, og det gjorde jeg der, sier matchvinneren til Dagbladet.

På tross av surt høstregn og en lite gjestmild temperatur i lufta, var det nærmest tropestemning blant de 6585 tilskuerne på Marienlyst — det nest høyeste publikumsantallet i år. En medvirkende årsak til at seiersmålet tvang seg inn i det 76. minutt, mener trener Deila.

- Det trøkket som var i ballen, reflekterte den voldsomme energien på stadion, sier Deila til Dagbladet.

- Rå utvikling
«Operasjon overlevelse 2009» var en så formidabel oppgave at trener Ronny Deila proklamerte at han skulle kle seg naken om klubben berget kontrakten.

— Å beholde plassen i  Tippeligaen er en stor prestasjon av et så ungt lag. Utviklingen blant spillerne har vært helt rå i løpet av året. Jeg mener dette laget er det mest spennende for framtiden i eliteserien, slår Deila fast.

Søndag kveld måtte 34-åringen kaste fillene foran sine egne supportere, som neppe kommer til å gjenta strippenummeret om kontrakten fornyes også neste år.

Lover forsterkninger
Høstsesongen har nemlig vist at det er grunn til å heve ambisjonsnivået foran neste år. Fem seirer på de sju siste kampene har skapt frodig grobunn for mer framgang i 2010, selv om rutinerte herremenn som Vidar Riseth og Ousman Nyan takker for seg, og spørsmålene rundt Fredrik Winsnes' framtid er uavklarte.

Dessuten har formspiller Fredrik Nordkvelle og den skadde vingen Steffen Nystrøm begge kontrakter som utløper i løpet av 2010. I tillegg er det utsiktene til å tjene millioner om interesserte klubber formaliserer interessen i spillere som Marcus Pedersen og Mohammed Keita.

- Jeg håper vi nå kan få litt kontinuitet, og beholde det laget vi har. De siste to sesongene har det vært mange utskiftninger, så det har vært som å begynne helt på nytt hver gang. Nå har vi fått en fantastisk høst. Klarer vi å fortsette der vi slapp, er det selvfølgelig naturlig å sette seg høyere målsetninger neste år, sier Deila til Dagbladet, som også kan fortelle at klubben jakter på nye forsterkninger.

- Vi ser både etter gode, rutinerte spillere, som kan gå rett inn og styrke laget og spennende og talentfulle unggutter. Jeg er uansett mer interessert i en ung spiller som kan bli god i stedet for å gå for det trygge i form av ordinære spillere der man vet hva man får, poengterer Godset-treneren.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media