- Tenker ikke på Stabæk nå

Martin Andresen er fullt fokusert på den jobben han skal gjøre i Premier League, og vil ikke snakke om en retur til Tippeligaen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

EWOOD PARK (Dagbladet): - For meg som fotballspiller er det viktigste å berge plassen med Blackburn, sier Andresen til Dagbladet.

Den norske landslagsspilleren spilte en viktig rolle i Blackburn-laget som tok tre viktige poeng mot bunnkollega Leicester i går ettermiddag. Andresen trivdes godt på sentral midtbaneplass, og var tydelig skuffet da han ble tatt av banen 20 minutter før slutt.

- Jeg var overrasket da jeg ble byttet ut, innrømmer Andresen.

Han beskriver seieren som svært viktig for et Blackburn-lag som med tap hadde havnet i bunnstriden.

- Før vi gikk på banen fikk vi beskjed om at Portsmouth hadde slått Manchester United. Da skjønte vi at bare seier var godt nok, sier Andresen.

Sliter

Hjemmelaget tok sin første hjemmeseier siden slutten av november og klatret med det forbi Manchester City på tabellen. Neste uke kan det bli duket for et rent «Stabæk-oppgjør» når Andresen møter sin gamle lagkamerat Tobias Linderoth i Everton.

- Det kan bli artig det. Selv om vi vant i dag, må vi være fokuserte i hver eneste kamp framover, sier Andresen som ikke vil snakke om hva som skjer når låneperioden går ut i midten av mai.

Hjemme i Norge sliter gamleklubben Stabæk med manglende resultater. Fjorårets bronselag vant ikke en eneste av sine 13 treningskamper, og sist helg tapte de seriepremieren 2- 0 mot Odd. Laget fra Bærum har blitt spådd et stykke ned på tabellen i år og alle har begrunnet tipset med fraværet av Martin Andresen - fjorårets store spiller i Tippeligaen. Ildsjelen Ingebrigt Steen-Jensen ønsker Martin hjem så fort som mulig. Trener Gaute Larsen sa følgende til Dagbladet etter Odd-kampen:

- Jeg kan ikke forholde meg til spillere som ikke er her. Og det er opp til Martin sjøl om han vil tilbake, mente Larsen.

Uklar framtid

- Nå er jeg Blackburn-spiller, og det som er viktig for meg er at vi berger plassen i Premier League. Først når den jobben er gjort, kan vi begynne å snakke om framtida, sier Martin Andresen.

- Hva er mest utfordrende for deg som fotballspiller. Tippeligaen eller Premier League?

- Det er et vanskelig spørsmål. Jeg ser utfordringer begge steder, men jeg skjønner hvorfor du spør, sier Andresen som så langt har spilt sju kamper i Blackburn-trøya.

- Hva som skjer når utleieperioden er over, er jo ikke bare opp til meg, sier Andresen som var både kaptein og matchvinner i landskampen mot Serbia og Montenegro for to og ei halv uke siden.

Hybel-tilværelse

Til tross for Blackburn-press i store deler av kampen var det et Leicester-bein som skulle til for at hjemmelaget skulle få det nødvendige målet. Blackburns Andy Cole kom fint rundt på høyresida. Inne foran mål presset spissfunnet Jon Stead akkurat nok til at Leicesters midtstopper Nikos Dabizas satte ballen i eget mål. Med litt flaks kunne også Martin Andresen ha tegnet seg på scoringslista. Han skjøt fart gjennom Leicester-forsvaret, men medspiller Jon Stead kom i veien.

- Jeg kunne gjerne tenkt meg å ha avsluttet det angrepet, ler Martin.

Han har akklimatisert seg på banen, men livet i Blackburn bærer ennå preg av at framtida ikke er bestemt. Foreløpig bor han i en av klubbens leiligheter ikke langt fra treningsfeltet utenfor byen, mens samboeren studerer i Norge.

Ros fra Souness

- Jeg leser mye bøker, og trener godt. Jeg føler at jeg er i mye bedre form nå enn da jeg kom. I tillegg spiller jeg jo selvsagt bridge, sier Andresen.

Manager Graeme Souness bruker fine ord når han skal beskrive Martin Andresen. Han er imponert over at nordmannen på kort tid har funnet seg til rette i Premier League.

- Han har gjort jobben sin, og han har funnet sin plass i løpet av den korte tida han har vært her. Ofte bruker utenlandske spillere opptil et år på å tilpasse seg spillet og tempoet i Premier League. Derfor er det god grunn til å være fornøyd med Martin, sier Souness til Dagbladet.

Martin Andresen drar på smilebåndet når Dagbladet konfronterer ham med managerens rosende omtale.

- Sa han det? Ja, hva skal jeg si? Det er hyggelig å få slike tilbakemeldinger, sier Andresen. Med gårsdagens seier er avstanden ned til Leeds på nedrykksplass fem poeng. Etter tapet i går kan det se ut som om mye er gjort for Leicester. De ligger nå seks poeng fra sikker plass.

DANNET FEIRING: Martin Andresen tar Andy Cole høflig i hånda etter at Leicester satte ballen i eget mål.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer