FÅR SJANSEN:  Bayern München gjester Freiburg i morgen kveld. Vegard Eggen Hedenstad får sjansen på høyrebacken fra start mot den suverene serielederen. 
Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
FÅR SJANSEN: Bayern München gjester Freiburg i morgen kveld. Vegard Eggen Hedenstad får sjansen på høyrebacken fra start mot den suverene serielederen. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpixVis mer

- Tenker jeg for mye på Ribery, får jeg ikke sove i natt

Hedenstad står foran karrierens største utfordring i morgen.

(Dagbladet): Bayern München er i kalasform og topper Bundesliga suverent med 34 poeng på sine 13 første kamper.

I morgen venter Freiburg på bortebane - med Vegard Eggen Hedenstad på høyreback.

Nordmannen har bare startet én seriekamp hittil, men får sjansen mot Bayern München etter at Mensur Mejdza pådro seg sesongens femte gule kort i forrige kamp.

- Det er klart jeg har litt sommerfugler i magen, samtidig som jeg gleder meg. Jeg prøver å tenke på at jeg skal utpå der og kose meg. Men vi møter et av verdens beste klubblag, så vi kan få kjørt oss, sier Hedenstad til Dagbladet.

Mann mot mann
Sjansene er store for at han får raske og driblesterke Franck Ribery på sida si i morgen. Klarer Hedenstad seg godt mot ham, kan han klare seg godt mot de fleste angrepsspillerne i verden.

Selv prøver han å fokusere minst mulig på franskmannen - og mest mulig på seg selv.

- Ellers får jeg ikke sove i natt. Det er lurest å tenke på hva jeg skal gjøre, og ikke altfor mye på Bayern München. Men jeg skal kikke på noen klipp av dem i kveld som alle spillerne har fått, sier han.

Freiburg er et av formlagene i Bundesliga og ligger på en finfin sjetteplass på tabellen. Hedenstad har vært i kamptroppen i hver eneste serierunde, og fått noen sporadiske innhopp, men nå står han foran sin største test så langt i karrieren.

Etter noen tilpasningsvansker i starten - som blant annet handlet om overgangen fra soneorientert forsvar til mer mann-mot-mann-tenkning - føler Hedenstad at han har tatt solide steg den siste tida.

- Jeg har brukt litt tid på å komme inn i det, men nå sitter det bedre og bedre.

- Du må vel regne med å få mye ansvar alene mot Ribery i morgen?

TØFF OPPGAVE: Franck Ribery er blant verdens beste angrepsspillere. I morgen møter han trolig Vegard Eggen Hedenstad på sida si. Foto:   REUTERS/Michaela Rehle
TØFF OPPGAVE: Franck Ribery er blant verdens beste angrepsspillere. I morgen møter han trolig Vegard Eggen Hedenstad på sida si. Foto: REUTERS/Michaela Rehle Vis mer

- Det er helt riktig. Om det blir Ribery eller Thomas Müller vet jeg ikke, men uansett blir det mer mann-mot-mann enn jeg er vant med fra Norge, sier Hedenstad.

Vil være frisparkskytter
Han er klar over at han legger inn en meget sterk søknad om mer spilletid framover, dersom han løser oppgavene sine godt i morgen.

- Gjør jeg en god kamp mot et lag som Bayern München, blir mulighetene videre større. Det vil helt sikkert komme flere sjanser om det skulle butte imot i morgen også, men backene i klubben har gjort det såpass bra hittil at det ikke er enkelt å spille seg inn på laget. Jeg har sagt til meg selv at jeg ikke skal stresse, men bruke de første månedene godt for komme i modus på alle områder.

- Har du fått noen tilbakemeldinger fra treneren i det siste?

- Han er fornøyd, han har sett potensial der hele veien. De siste månedene har jeg fått vite at jeg er å regne med utover i sesongen. Nå har jeg alle tiders muliget til å bite fra meg i de siste kampene før jul, sier Hedenstad.

I sommer brukte han mye tid på å øve inn frisparkteknikken vi kjenner best fra spillere som Juninho og Cristiano Ronaldo - det spesielle tilslaget som gir ballen enorm kraft og skru på en og samme tid.

Om frisparksjansen skulle by seg mot Bayern München og Manuel Neuer onsdag, kommer ikke nordmannen til å skygge unna.

- Jeg skal i hvert fall si fra om at jeg kan sette den i kassa hvis jeg får muligheten, sier Freiburg-backen.