Tenker klassisk

TOPPIDRETTSSENTERET (Dagbladet): - Jeg åpner med 25 kilometer klassisk og avslutter med 25 kilomteter skøyting, sa Nils Johan Semb. Og så gjorde han det våre gamle langrennshelter fant sjelsnødvendig de gangene alt gikk i dass. Han stakk til skogs.

Og hvorfor ikke? Flyet til Minsk forlater ikke norsk jord før i dag klokka 09.15. Og sprakk han der inne i skogen - eller rett og slett ble kjørt i senk og stavslått av en like avreagerende, men fryktelig irritert fotballsupporter med kondomdress, aerodynamisk VM-tabellsyn og i overkant mange kladder på sinnet etter Polen-matchen lørdag ettermiddag - ga han Dagbladet aksept på å ta ut laget mot Hviterussland.

- Greit, svarte Semb og ble borte.

Skal vi prøve 4-4-2 mon tro?

- Det har vi prøvd før, uten suksess, sier Semb og avvæpner de kritikerne som mener det vil være bedre for spillerne å opptre i sine vante klubbroller på landslaget. - Vi spiller 4-3-3 - det er der vi er tryggest. Men heng dere ikke opp i tallkombinasjoner nå da - det der er jo mest kosmetikk.

- Det er utførelsen av det du gjør, som er viktigst.

Enig, du har rett igjen. Og omlegginga med Solskjær bak spissene etter pause viser jo at du kan coache. Men trylle er du svak på - da hadde jo de hjelpeløse forsvarsfeilene blitt borte etter den første. Kanskje et tjukt lag med 4-3-1-2-kosmetikken kan gi oss det vi trenger? Litt nederlandsk make- up?

- Onsdag kveld spiller vi på vanlig borte-måte, sier Semb. - Hvis Hviterussland ikke gjør noe uventet, blir det vanlig strategi.

Fire poeng på ei natt

Lørdag kveld snakket søndagens milsluker om at 20 poeng kan gi andreplass i gruppa og en ekstra VM-mulighet gjennom to avgjørende kamper mot en annen gruppetoer. Norge ender opp på 20 poeng med seks strake seirer i de gjenstående kampene. Men vi trenger ikke seks strake lenger fordi lørdagskvelden ga oss tabellhjelp slik at 16 poeng kan være nok.

Og:

Tar vi seks strake - som i hvert fall Ole Gunnar Solskjær mener det er mulig å få til - sier Semb at andreplassen er vår.

- De teoretiske mulighetene er gode, sier Semb. - Samtidig må vi sjølsagt være realistiske. Men inntil det motsatte er bevist, så nekter jeg å gi opp.

- Det er derfor vi må være offensive og tro på en andreplass et sted mellom 16 og 20 poeng.

Plusser og minuser


Dagbladets spilleranalyse gir Norge- Polen den svakeste karakteren siden fintellinga med Drillo-studentene ble innført for tre år siden. Nils Johan Semb skjønner det. Og tro det eller ei, skjult i skyggen av nederlaget finnes det et par gode tall.
  • 45 offensive plusser er sensasjonelt bra.

Men:

  • 29 forsvarsfeil og bare 11 defensive plusser er ditto alarmerende.

- Du kan godt si at fotballen vår er snudd helt på hodet, sier Semb. - Det vi var gode på, er vi svake på nå - og omvendt.

Et annet moment - som Nils Johan Semb ikke kjøper før han har talt opp kampen sjøl - er Norges gjenvinninger i angrepssonen. Vår analyse sier to. Hvilket er skremmende.

- Jeg mener det var flere, sier Semb. - Jeg er overbevist om at det var fler.

To, tre eller fem - det er for dårlig uansett. Og Nils Johan Semb vet det også. Og det er derfor han er offensiv og sier både han og spillerne skal rette på det.

Og:

Det er derfor han brøyt femmila ved Ullevaalseter i går ettermiddag.

For Nils Johan Semb kan fleipe på klisterføre, men han tar ikke sjansen på Dagbladet.

Derfor reiser han til Hviterussland for å ordne dette sjøl.

<B>UT PÅ TUR:</B> Landslagssjef Nils Johan Semb ville riste av seg skuffelsen med en skitur i Nordmarka. - Du kan godt si at fotballen vår er snudd helt på hodet. Det vi var gode på, er vi svake på nå - og omvendt, sier Semb.
<B>KLAR FOR FEM MIL:</B> Nils Johan Semb.