Tenker på ny klubb

LIVERPOOL (Dagbladet): - I løpet av de fire årene jeg har igjen av kontrakten min vil jeg aldri banke på døra til manageren og si at jeg vil til en annen klubb, sier Stig Inge Bjørnebye (29). - Initiativet til en eventuell overgang må komme fra Liverpool eller den klubben som vil kjøpe meg.

For en uke siden sa Liverpool-manager Gerard Houllier at Stig Inge Bjørnebye var nær førstelaget. I et intervju med Dagbladet uttrykte franskmannen at han er godt fornøyd med nordmannens fotballkvaliteter, og direkte imponert over holdningene og det arbeidet Bjørnebye legger ned på treningsfeltet. Og rosen er grei, den, og tas til oppmuntring og etterretning der Bjørnebye for fjerde gang i Liverpool-karrieren kjemper for å komme på laget.

Men - godord utenfor lagoppstillingen holder ikke i lengden.

- Hvis jeg ikke hadde hatt is i magen ville jeg gått fra Liverpool tre ganger, sier Stig Inge Bjørnebye. - Det at jeg fortsatt er her viser at jeg har tatt de riktige avgjørelsene. Men nå er jeg 29 år og har spilt to VM-sluttspill og 70 landskamper.

- Jeg vil ikke komme tilbake hele tida.

Fordi:

- Jeg har vært der - jeg har gjort det, fortsetter Stig Inge. - Nå handler det om å få ut det beste som fotballspiller. Og i den situasjonen jeg er i nå er det to ting som er til bekymring:

a) Landslaget og faren for at jeg kan falle utenfor der.
b) Sjølrespekten og de sportslige ambisjonene.

En sjelden arbeider

Etter fem runder i Premier League har Stig Inge Bjørnebye til gode å skifte på en kampdag. For hver eneste gang han faller utenfor 16-mannstroppen nærmer han seg den endelige avgjørelsen. Men i motsetning til Øyvind Leonhardsen, som Gerard Houllier sier henger litt med hodet, er Bjørnebye full av optimisme. Inntil videre.

- Det som skjer her nå rent treningsmessig har jeg savnet i seks år, sier Stig Inge Bjørnebye. - Det er så positivt at det er lett å holde seg oppe. Og derfor klarer jeg å finne den daglige inspirasjonen til å yte maksimalt. Jeg er vant til å jobbe hardt.

- Men hvor lenge - for treningskamper på Melwood og kamper i reserveligaen?

- Transferlista er ei svarteliste og helt uaktuelt. Det vil aldri skje. For meg er en eventuell overgang en sportslig situasjon og noe jeg må ta opp med manageren. Og da vil spørsmålet bli om han (manageren) har bruk for meg eller er interessert i å selge. Deretter kan jeg vurdere situasjonen.

- Utålmodig?

- Jeg føler det er for tidlig å gjøre noe drastisk. Jeg vil ta denne utfordringen også. Men, ja - jeg har vært inne på tanken om å flytte på meg. Det må du gjøre, sier Stig Inge Bjørnebye.

Og:

- En overgang kan skje så fort. Jeg kan sitte her og nå og få en telefon om at de (Liverpool) har godtatt et bud fra en annen klubb. Og kanskje rekker jeg ikke å dra innom treningsfeltet og hente skoa mine engang. Hvis jeg godtar det.

- Finnes det noe tidsperspektiv på utålmodigheten og kampviljen?

- Nei, det er ikke viktig med noen dato. Det som betyr noe er hva som skjer fram til den dagen jeg føler at jeg har fått nok.

- Så inntil videre...?

- Det er ikke noen dans på roser å være proff i Liverpool. Det skal det heller ikke være. Men jo hardere du står på, jo mer respekt får du for jobben. Gjennom hardt arbeid blir du også bedre rustet til å takle konsekvensene.

Sterke holdninger

Stig Inge Bjørnebye er en av få proffer med et ærlig speil. Han vet at han har sine begrensninger.

- Jeg sammenlikner meg ofte med Lars Bohinen. Tenk hva jeg kunne vært om jeg hadde hatt hans medfødte balltalent og tekniske egenskaper. Men jeg har ikke det og innfinner meg med at jeg må stå på for å kompensere.

Men:

- Holdninger hører under begrepet talent, det også, sier Stig Inge Bjørnebye.

<B>LITE JUBEL:</B> Det er lenge siden Stig Inge Bjørnebye har jublet iført Liverpool-trøya. Her er han avbildet fra bortekampen mot Arsenal i fjor, da Liverpool vant 1-0.<br>